Kapat !

EREĞLİLİ ÇİFTÇİNİN ÜZERİNDE KARA BULUTLAR DOLAŞIYOR

EREĞLİLİ ÇİFTÇİNİN ÜZERİNDE KARA BULUTLAR DOLAŞIYOR

15 Eylül günü Ereğli ve çevresinde yaşanan fırtına Ereğlilli mısır üreticilerini vurdu. Doğal afetlerin peşini bırakmadığı Ereğli çiftçisi perişan oldu. Yaklaşık yüzde 50ye varan zarar mısır yetiştiricilerini kara kara düşündürmeye başladı. Devlet desteği olmadan bu yükün altından kalkamayacaklarını söyleyen çiftçiler, duruma acil olarak çare bulunmasını bekliyor. İki ay önce de Türkmen, Akhüyük, Çiller, Kamışlıkuyu,Aşağı Göndelen, Yukarı Göndelen, Acıkuyu, ve Bulgurluk mahallelerinde yaşanılan dolu felaketinin yaralarını saramayan çiftçiler, şimdi de fırtına ile yaralandı. Felaketin yaşandığı Türkmen, Akhüyük, Çiller, Kamışlıkuyu,Aşağı Göndelen, Yukarı Göndelen, Acıkuyu, ve Bulgurluk mahallelerini ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:
‘İki gün önce öğleden sonra çıkan fırtına mısırlara yüzde 50 oranında zarar verdi. Arazide yaptığımız çalışmalarda danelik ve silajlık mısırların büyük zarar gördüğünü tespit ettik, Maalesef bu yıl çiftçimizin durumu hiç iyi değil, Önce kuraklık sonra dolu yağışı ve ardından da çıkan fırtınayı bu çiftçi kesinlikle kaldıramaz. Yapılan borç ertelemeleri yeterli değil. Çünkü yapılan masraf belli, Direk olarak destek verilmesi şart oldu, Konuya acil olarak el atılmadığı takdirde çiftçilerimiz arazilerini satmak zorunda kalacaktır, Yetkililerden ricam konuya duyarlı olmalarıdır dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 13664

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın