Kapat !

Deneyin beğenmezseniz mal benim

Deneyin beğenmezseniz mal benim

İstanbulBalık Evi İşletmecisi Mehmet Çelikel, balığın yararlı bir tüketim malzemesi olduğunu, fakat bazı vatandaşların nelere iyi geldiğini bilmediklerini söyledi.


Sattığı ürünün neye iyi geldiğini araştıran Çelikel, Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçükten öğrendiği bilgileri gazetemiz ile paylaştı.


Ben demiyorum uzmanı diyor diyen Çelikel, Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçükün de dediği gibi, sağlık üzerinde mucize etkisi olan balığın doğal ilaç etkisi yaptığını söyledi. Balığın zekayı geliştirdiğine dikkat çeken Çelikel, Uzman Diyetisyen Çelikelin; mucize besinin faydalarını şöyle özetlediğini söyledi:

Diyabeti geciktiriyor: Balıkta bulunan omega-3 yağ asitleri, diyabet hastalığını önler.

Kalp-damar hastalıklarına fren: Yeterli balık tüketimiyle alınan omega-3 yağ asitleri, kötü kolesterol LDL'yi düşürüp, iyi huylu kolesterol HDL'yi arttırmaktadır.

En doğal antidepresan: Yeterli miktarda omega-3 alımı, stres ve depresyonu en aza indirir. Balık, bu özelliği sayesinde doğal bir antidepresandır.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir: Balık, vücudu kuvvetlendirerek kansere yakalanma riskini düşürür.

Yaşlanmayan beyin için: Balık, özellikle çocukların zekası üzerinde etkilidir. Yetersiz balık tüketenlerin ilerleyen yaşlarda Alzheimer ve demans gibi hastalıklara yakalanma riski daha yüksektir..

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 49714

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın