Kapat !

ANBARLILAR EREĞLİ’Yİ DE DÜŞÜNÜYOR

ANBARLILAR EREĞLİ’Yİ DE DÜŞÜNÜYOR

Ereğli-Ayrancı-Karapınar'da kurulması planlanan kömür ocağı ve kömürlü termik santrallere Güngören'de bulunan Karaman Ambar Köyü Derneği kayıtsız kalmayarak hayır dedi.


Ambar Köyü Derneği, köylerinde kurulması planlanan kömür ocağı ve termik santrallere itiraz edip imza kampanyası başlattı.
Dernek Başkanı Hüseyin Tekin derneklerinde İTÜ Metalirjü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Duman'nın termik santraller üzerine hazırladığı sunumunu gerçekleştirmesini ve köylülerini bilinçlendirmesini sağladı.


Hazırlanan sunuma Tema Temsilcisi Özlem Katısöz, Çevre Aktivisti Mustafa Baltaoğlu, Tema Temsilcisi Rita İnci Güler, Moderatör Ali Özek, Karaman Ayrancılar Dernek Başkanı Hüseyin Uyanık, Ambar Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Tekin, Başkan Yardımcısı Osman Asan ve Karaman Ambar köyü halkının katılımını sağlayarak sunum esnasında dernekte hazır bulundular. Prof. Dr. İsmail Duman yaptığı sunumda; "Açık ocak kömür işletmesi, geniş tarım arazilerimizin yok olmasına neden olacaktır. Kömürlü termik santraller neden oldukları hava kirliliği nedeniyle solunum sistemi, kalp-damar sistemi hastalıklarına, kanser ve sinir sistemi hastalıklarına neden olur. Bu yüzden termik sant-rallerin kurulmaması için elimizden geleni yapacağız ve asla pes etmeye-ceğiz" dedi.


Ereğli TEMA Temsilcisi Murat Önal, Biz TEMA olarak bu bölgelerde çok toplantılar yaptık. Bizim toplantı yaptığımız yıllarda iş bu kadar ciddi değildi. O Bölgede yaşayanlara ger-çekleri anlattık. Termik Santralin getiri ile götürüsünü karşılaştırdığı-mızda, Karaman, Ayrancı, Sudurağı, Karapınar, Ereğli, Emirgazi ve buralara yakın olan tarım arazileri ölecek, binlerce insan bölgeyi terk etmek veya hastalıklarla bağuşmak zorunda kalacaktır dedi.


Yapılmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyleyen TEMA Ereğli temsilcisi Murat Önal, bu bölgeye termik santral yapılmaması için imza kampanyası başlatan derneklere, sonuna kadar destek vereceklerini belirtti.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 16630

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın