Kapat !

AKGÖL’Ü CANLANDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

AKGÖL’Ü CANLANDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Prof. Dr. Nebiye Kökbudak Musaoğlu önderliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden ekipler Akgöl'ü canlandırma projesi kapsamında çalışmalarını yapmak üzere Ereğli'ye geldiler.

Musaoğlu: "Akgöl'ü canlandırma projesi için startı verdik. Belediye Başkanımız Özkan Bey de bu projeyi titizlikle takip ediyor ve bize her türlü desteği veriyor. Arazi çalışmalarımıza başlıyoruz. Geoteknik analiz yapılacak yani toprak analizi yapacağız. Topraktan numuneler alarak toprağın ve zeminin özelliklerini araştıracağız. Ayrıca Aksaray Üniversitesi'nden de bir ekip gelecek ve birlikte su numuneleri alacağız. Ereğli'nin atık suyunun arıtılarak bölgeye verilmesini sağlayacağız. Aynı zamanda üniversitemiz tarafından Akgöl'ün uydu görüntüleri kaydediliyor, bizde burda bununla ilgili ölçümler yapacağız. Oranın detaylı haritasını çıkaracağız. Umarım yapılan çalışmalar, verilen emekler sonuç verecek ve Akgöl'ün canlanmasına katkıda bulunacağız ddi

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven: "Akgöl bizim çok önemli bir değerimiz. Göreve geldiğimizden beri oraya ne yapabiliriz ve eski haline nasıl getirebilirizi düşünüp durduk. Prof. Dr. Nebiye Kökbudak Musaoğlu hocamız ve ekibinin yapacağı çalışmalarla inşallah bu cennet yuvası eski günlerine kavuşacak. Şu arazi çalışmalarıyla beraber ilk adım atılıyor, hayırlı olsun. Belediye olarak bu projenin destekcisi olacak ve her türlü katkıyı sağlayacağız. Ereğli'miz için çok önemli olan ve şehrimizin havasını bile değiştirecek Akgöl'ün canlanması adına yapılması gereken ne varsa yapacağız." dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 14471

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın