Altyapıda Türkiye’ye Örnek Olacak
Colombia

Altyapıda Türkiye’ye Örnek Olacak

Konya Büyükşehir Akşehir’deki Dev Su Projesinde 86 Kilometreyi Tamamladı

Altyapıda Türkiye’ye Örnek Olacak
2024-09-20 13:02:25

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir İçme Suyu Projesi kapsamında 129 kilometrelik su şebekesi yenileme çalışmalarını hızla sürdürüyor. Projenin 86.3 kilometrelik kısmını tamamlayan Konya Büyükşehir, çalışmaları en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyor. Proje sahasında incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, çalışmaların planlandığı gibi ilerlediğini belirterek, Akşehiri altyapı konusunda Türkiyede örnek bir ilçe haline getirmek için çok büyük bir çaba içerisinde olduklarını ifade etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir ilçe merkezinde su şebeke altyapısını yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, düzenli olarak, ayda iki kez kontrol için gittiği proje sahasında incelemelerde bulundu. İnceleme öncesi şantiye alanında Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal ile istişare toplantısı gerçekleştiren Demir, daha sonra inşaat sahasına giderek projenin geldiği durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Demir, Akşehir ilçemizde 129 kilometrelik içme suyu şebekesi inşaatımız hızla devam ediyor. Bundan bir ay önce geldiğimizde yaklaşık 65 bin metreydik. Şu anda 86 bin 340 metredeyiz. Dolayısıyla iş planladığımız şekliyle devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda Akşehirdeki İçme Suyu Projesini tamamlamış olacağız dedi.

Çalışma dolayısıyla ilçe sakinlerinin gösterdiği anlayış için teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altayın talimatları doğrultusunda Akşehiri altyapı konusunda Türkiyenin örnek ilçesi haline getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Demir, Türkiyeye örnek olacak çok önemli bir projeye imza atıyoruz. Depo inşaatımız da devam ediyor. Bölge ayırma menhollerinin siparişleri de verildi. Onlar da gelecek. Bir de SCADA yazılımı ile uzaktan kumanda ile şehir şebekesini yönetme şansını elde etmiş olacağız ifadelerini kullandı.

Arızaların minimize edilmesi için gerekli önlemleri de alacaklarını dile getiren Demir, hem işletme anlamında hem su kesintilerinin ortadan kalkması anlamında önemli bir projeye imza attıklarını da sözlerine ekledi.

Altyapıda Türkiye’ye Örnek Olacak
Altyapıda Türkiye’ye Örnek Olacak

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 42248

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
AK Parti Milletvekili Özboyacı, o çalışmayı değerlendirdi
AK Parti Milletvekili Özboyacı, o çalışmayı değerlendirdi
KONYA BÜYÜKŞEHİR ALTYAPI YENİLEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
KONYA BÜYÜKŞEHİR ALTYAPI YENİLEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR