DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

KONYA BÜYÜKŞEHİRDEN “DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ KAPSAMINDA ANLAMLI PROJE

DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
2024-02-09 18:10:37

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan gönüllü personeller için Sigarayı Bırakma Programı başlatıldı. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü başlatılan ve 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü sona erecek proje kapsamına dahil olan gönüllü çalışanlara tıbbi ve psikolojik destek sunulacak.


Konya Büyükşehir Belediyesi, sigara kullanan gönüllü personellerine yönelik Sigarayı Bırakma Programı başlattı.

Çalışanların sigarayı bırakmasına destek olmak amacıyla başlatılan örnek projede, Büyükşehir Belediyesine ait Mobil Sağlık Aracında sigara kullanan gönüllü personel, detaylı şekilde muayene edildi.

Muayene kapsamında; solunum fonksiyon testi, akciğer grafisi, odyometri testi, elektrokardiyografi, detaylı kan testleri ve solunum ile kanda karbonmonoksit miktarı ölçümü ve sigara bağımlılığı derecesinin tespiti amacıyla FNB testi yapıldı.

SİGARAYI BIRAKMA PROGRAMI PERSONELDEN İLGİ GÖRDÜ

Projenin devamında birinci grup olarak belirlenen 63 personele Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi kapsamında iş yeri hekimi ve sağlık personeli tarafından sigara bırakma süreci hakkında detaylı bilgilendirme ve farkındalık eğitimi düzenlendi.

Eğitime katılan 63 personelden 52si gönüllü olarak Sigarayı Bırakma Programına katıldı.

Proje kapsamında çalışanlara sağlık personeli desteği devam ederek; gerekli görülen personele tıbbi ve psikolojik destek sunulacak. Ayrıca 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü başlayan ve 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü tamamlanacak projenin sonunda personelin sağlık muayenesi ile durumu tekrar değerlendirilecek.

Proje, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla belediye personelinin tamamını kapsayacak şekilde genişletilerek sürdürülecek.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 73653

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA’DA ÖZEL ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ
KONYA’DA ÖZEL ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ
BAŞKAN ALTAY İSRAİL’İ UYARDI
BAŞKAN ALTAY İSRAİL’İ UYARDI