GÜBRELEME YAPACAKLARA ÖNEMLİ UYARI...
Colombia

GÜBRELEME YAPACAKLARA ÖNEMLİ UYARI...

GÜBRELEME YAPACAKLARA ÖNEMLİ UYARI...

GÜBRELEME YAPACAKLARA ÖNEMLİ UYARI...
2023-11-09 06:46:54

Ereğli'de ve bölgemizde ekim zamanının yaklaşması ve tarımsal faaliyetlerin yoğunlaşması dolayısıyla gübre sektörünün hareketlenmesiyle, son zamanlarda piyasada tanınmış gübre üretici veya ithalatçı firmaların torbalarını taklit ve tağşiş etmek suretiyle piyasada sahte gübre satışlarının olabilme ihtimali söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle gübre firmaları ile bu ürünleri alarak kullanan çiftçiler mağdur olmaktadır. Tarımın en önemli girdilerinden biri gübredir. Gübre bitkisel verimliliğin artmasını sağlamakla beraber ürünün kalitesine de etki etmektedir Bunun için çiftçimiz dikkatli olmalıdır. Sahte gübreyle hem paranız boşa gider hem de tarlanız ve ürününüz zarar görür. Sahte gübrenin içindeki tuz oranının yüksekliğinden dolayı topraktaki olumsuz etkisi yıllar boyu sürmektedir.
ÇİFTÇİLER GÜBRE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?
1-Gübreyi İl/İlçe Müdürlüklerinin bilgisi dahilinde faaliyet gösteren Gübre Dağıtıcılık Belgesine sahip gerçek bayiden alın. Gübre bayisi olmayan ve gübre satışı yapan iş yerlerinden gübre almayın.
2-Bayiden, sattığı ürünle ilgili Bakanlık tarafından verilen gübrenin Tescil Belgesi üretici firmanın lisans belgesi olup olmadığını sorun.
3-Gübreleri mutlaka kimyevi gübre üretimi yapan firmalarla bayilik sözleşmesi olan güvendiğiniz tanıdığınız gübre bayilerinden faturalı bir şeklide alın.
4-Gezginci olarak kamyon üzerinde gübre satanlardan gübre almayın!
5-Piyasadaki muadillerine oranla dikkati çekecek ölçüde ucuz gübrelere kanmayın.
6-GTS Barkod/Bandrol ve etiket bilgileri Türkçe olmayan ve ambalajı açılmış veya bozulmuş olan gübreleri satın almayın.
7-Gübre ambalajında üretici ve ithalatçının açık adresi, ayrıca bitki besin elementlerinin oranlarının açık bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin net olarak ifade edilmediği gübreleri almayın.
8-Piyasada satılan gübrelerle ilgili herhangi bir olumsuzluk gördüğünüz durumlarda Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğüne bilgi verilmesi gerekmektedir.
Bereketli ekim sezonu dileriz.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 50943

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
21. ULUSLARARASI KONYA MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ KAPILARINI AÇIYOR
21. ULUSLARARASI KONYA MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ KAPILARINI AÇIYOR
Başkan Akpınar’dan Gaziler Günü Mesajı
Başkan Akpınar’dan Gaziler Günü Mesajı