​EREĞLİ ŞEKER FABRİKASINDA KAMPANYA DÖNEMİ BAŞLADI

EREĞLİ ŞEKER FABRİKASI 34. KAMPANYA DÖNEMİNİ BAŞLATTI


​EREĞLİ ŞEKER FABRİKASINDA KAMPANYA DÖNEMİ BAŞLADI

Ereğli Şeker Fabrikası, 34. Kampanya dönemini, şeker fabrikasında düzenlenen törenle başlattı. Kampanya dönemi açılış törenine Türk Şeker Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Sezer, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Talha Üzer, Şeker-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Murat Taşlıyurt, Karaman, Ereğli ve Karapınar STK temsilcileri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Programın açılış konuşması, Ereğli Şeker Fabrikası Müdürü Yıldıray Özbay tarafından yapıldı. Özbay, konuşmasında, Ereğli Şeker Fabrikasının 2022-2023 kampanya döneminde 155 bin ton şeker üretimi hedeflediğini belirtti.

Ereğli Şeker-İş Sendikası Başkanı Yüksel İlaslan ise konuşmasında, şeker sanayinin eski günlerine yeniden dönmesini beklediklerini belirtti.

Şeker-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Murat Taşlıyurt, yaptığı konuşmada, Türk-Şekerin ilk teknolojik ihracatını 1991 yılında Almanlarla yarışarak kazandığı ihale sonucu Özbekistana yaptığını ve bu ihracattan sonra Türk-Şekerin hedef haline getirildiğini, Kemal Dervişin Ekonomi Bakanlığı döneminde çıkarılan yasa ile de özelleştirme kapsamına alındığını belirtti ve 21 yıl süren özelleştirme karşıtı mücadelelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğanın da destekleri ile 2021 yılında, özelleştirme kapsamından çıkarılması ile sonuçlandığını ifade etti. Pancar üretiminin öneminin, pandemi sürecinde ihtiyaç haline gelen ve pancarın yan sanayi ürünü olan melastan yapılan, dezenfektanın ham maddesi olan alkolün üretimi ve sonrasında gelen gıda krizi ile daha iyi anlaşıldığını da sözlerine ekleyen Taşlıyurt, Çiftçimizin pancar ekip ekmeme konusunda ikilem yaşadığı bir ortamda geleceğe umutla bakamayız dedi.

Talha Üzer: Pancar Fiyatlarında Çiftçiyi Memnun Edecek Bir Rakam Bekliyoruz

Kampanya açılış töreninde konuşma yapan Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Talha Üzer, özel sektör tarafından üreticilere sağlanan imkanların daha fazlasının üreticilerimize sağlanması gerekiyor. Bu yüzden, önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen pancar alım fiyatlarının 1.500 liradan az olmamasını bekliyoruz dedi. Şeker Pancarının stratejik bir ürün olduğuna da değinen Talha Üzer, Ereğli Şeker Fabrikamız, kapasitesinin yüzde elli fazlası ile çalışan bir fabrika. Biz, fabrikamızın üretim kapasitesinin artırılmasını da talep ediyoruz dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise, üreten insanın mübarek insan olduğunu belirttiği konuşmasında, Üreten insan, varlığını bir fazla anlamlandıran insan demektir. Devletin ve milletin var olması, üretme bağlıdır. Türkiyede sanayileşme, şeker sanayisi ile başladı. Türk-Şekerin, üretim ve sanayileşme alanındaki çalışmalarını da takdirle karşılıyoruz. Türk-Şeker ve Türk-Şekere bağlı Ereğli Şeker Fabrikası da, bölgemizde üretim noktasında çok ciddi ekonomik katkılar sağlayan kuruluşlarımızdır. Bu kuruluşlarımızın ayakta kalabilmesi için daha çok çalışmalı, daha fazla üretmeliyiz dedi.

Türk-Şeker Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Sezer ise konuşmasında, tarım sektörünün, dünya ekonomisinin ana sektörü olduğunu kaydetti ve hem gelir kaynağı, hem de gıda ihtiyaçlarının karşılanması bakımından tarım sektörü, diğer sektörlere göre daha fazla desteklenmesi gereken milli bir meseledir dedi.

Konuşmaların ardından, ilk pancar getiren çiftçilere katılımcı protokol tarafından hediyeleri takdim edildi ve pancar kantarının açılış kurdelesi kesildi.