PepsiConun en sevilen yiyecek markalarından Lays, PepsiCo Vakfı desteği ve Anadolu Meraları iş birliğiyle Konyada hayata geçirilen Lays Yenileyici Tarım projesinde ilk hasat gerçekleştirildi. Proje kapsamında PepsiCo ürünlerinin de temel girdilerinden olan patates, pancar, ayçiçeği ve mısır gibi tarımsal ürünler; yeşil gübreleme, kompost özütü, kapalı sulama sistemi, entegre mücadele yöntemleri, tozlaştırıcı desteği gibi yenileyici tarım uygulamaları kullanılarak yetiştirildi. Yapılan çalışmalar sayesinde uygulama arazisindeki bitki besleme ve koruma yöntemlerinde kullanılan girdiler, konvansiyonel üretime oranla; patateste yaklaşık yüze 70, mısır, ayçiçeği ve şeker pancarında ise yaklaşık yüzde 20 oranında azaltıldı.
Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden ve aynı zamanda dünyanın en büyük tarım işletmelerinden biri olan PepsiCo, PepsiCo Pozitif (Pep+) stratejisi doğrultusunda yaptığı çalışmalarla sürdürülebilir bir gıda sisteminin oluşumuna katkı sağlamaya devam ediyor.
Bu yaklaşımla PepsiCo, PepsiCo Pozitif (Pep+) stratejisinin, Pozitif Değer Zinciri, Pozitif Seçenekler ile birlikte üç temel başlığından biri olan Pozitif Tarım kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor. önümüzdeki 10 yılın belirleyicisi olacağını öngördüğü yenileyici tarım çerçevesinde hayata geçirdiği projelerle sürdürülebilir bir gıda sistemi için değer yaratmayı sürdürüyor. Sadece kurumsal olarak değil markaları aracılığıyla da yenileyici tarım uygulamaları doğrultusunda çalışmalar sürdürürken bu konudaki işbirliklerini de büyütüyor.
Bu kapsamda PepsiConun en sevilen yiyecek markalarından Lays, PepsiCo Vakfı desteği ve Anadolu Meraları iş birliğiyle Konyada hayata geçirilen Lays Yenileyici Tarım projesinde geçtiğimiz günlerde hasat başlarken ilk patates hasadı da yapıldı. Proje kapsamında PepsiCo ürünlerinin de temel girdilerinden olan patates, pancar, ayçiçeği ve mısır gibi tarımsal ürünler; yeşil gübreleme, kompost özütü, kapalı sulama sistemi, entegre mücadele yöntemleri, tozlaştırıcı desteği gibi yenileyici tarım uygulamaları kullanılarak yetiştirildi.
PepsiCo, Pozitif Tarım alanında global olarak hayata geçirdiği yenileyici tarım uygulamalarını neredeyse şirketin tüm tarımsal ayak izine eşit olacak şekilde 28,3 milyon dönüm alana yayarken aynı zamanda bu uygulamalar sonucunda 3 milyon tondan fazla sera gazı salımı azaltmayı hedefliyor.
PepsiCo bu kapsamda tarımsal tedarik zincirinde yenileyici tarım uygulamalarının benimsenmesini kolaylaştırmak için tasarlanmış programlar aracılığıyla çiftçileri destekliyor. Üretim alanlarında biyoçeşitliliğin artırılması, nöbetleşmeli tarım ile toprak erozyonunun önlenmesi ve toprak verimliliğinin korunması, hastalık ve zararlı mücadelede biyolojik yöntemlere geçiş yapılarak kimyasal uygulamaların azaltılması, organamineral gübre kullanımının artırılması, tarımda dijitalizasyon sistemleri ile iklim, toprak, su yönetiminin etkin şekilde sağlanması ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi başta olmak üzere yenileyici tarım kapsamında birçok konuda çalışmalar yapıyor.