​Konya Bilim Merkezi 2024’te de Bilimsel Faaliyetlerin Merkezi Oldu

Konya Bilim Merkezi 2024’te de 351 Bin Ziyaretçi ile Bilimsel Faaliyetlerin Merkezi Oldu Başkan Altay: “Bilime Meraklı Herkesi Konya Bilim Merkezi’ni Görmeye Davet Ediyorum”


​Konya Bilim Merkezi 2024’te de Bilimsel Faaliyetlerin Merkezi Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiyenin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, 2024 yılında Tematik Bilim Günlerinden yaz bilim kamplarına, Matematik Festivalinden Türk-İslam Bilim Tarihi Atölyesine kadar düzenlediği onlarca programla 351 bin ziyaretçiyi ağırladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, başta çocuklar ve gençler olmak üzere her yaştan bilim meraklısını; tematik sergileri, gözlem ve seyir kulesi, gezegen evi, laboratuvarları ve çocuk kütüphanesi ile toplumun her kesimine hitap eden Konya Bilim Merkezine davet etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi, 2024 yılında da yüzbinlerce bilim meraklısını misafir etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiyenin TÜBİTAK tarafından desteklenen ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezinin 7den 70e tüm bilim meraklılarını ağırlamaya ettiğini ifade etti.

GENÇLERİN BİLİMSEL DÜŞÜNME BECERİLERİNİ GELİŞTİRMELERİNE YARDIMCI OLUYOR

Konya Bilim Merkezi'nin 2024 yılında Konyadan ve Konya dışından 351 bin ziyaretçiyi ağırladığını belirten Başkan Altay, Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bilime ve teknolojiye yönlendirilmesi noktasında kritik bir rol oynayan Bilim Merkezimiz, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Tüm yaş gruplarına hitap eden bir yapıya sahip olan Bilim Merkezimiz, yıl içinde onlarca bilimsel etkinlik gerçekleştirdi. 2025 yılında da birbirinde eğlenceli ve öğretici etkinlikleri ziyaretçilerimize sunmaya devam edeceğiz. Türkiyenin her yerinden, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere bilime meraklı herkesi da Konya Bilim Merkezini görmeye davet ediyorum değerlendirmesinde bulundu.

BİRÇOK ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

2024 yılında dünya genelindeki bilim merkezlerine ev sahipliği yapan Konya Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiye meraklı ziyaretçiler için; Tematik Bilim Günleri, Bilim Pasaportu Uygulaması, SERAFEST 2024, ASTROFEST, Yaz Bilim Kampları, Formülsüz Fizik Projesi, Eğitmen Eğitim Programı, 4. Matematik Festivali, Yeni Nesil Öğretmenler ile İnteraktif Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğrenimi, Türk-İslam Bilim Tarihi Atölyesi, Bilim Atlası Kampı, 4. Uluslararası İnformal Öğrenme Kongresi, AstroBilgi Eğitmen Semineri, 23 Nisan etkinliği gibi çeşitli programlar düzenlendi.

UZAYDAN GÜNLÜK HAYATA BİLİMSEL KEŞİFLER

2024 yılı içinde, Konya Bilim Merkezinde İlk İnsanlı Uzay Misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilen ilk Türk astronot Alper Gezeravcının yolculuğunu konu alan özel bir program da gerçekleştirildi. 7den 70e bilim ve uzay tutkunları Gezeravcının Uluslararası Uzay İstasyonundaki 14 günlük görevini tamamladıktan sonra düzenlediği ilk söyleşisine katılma şansı elde etti.

Programda, uzay yolculuğu, astronot eğitimleri ve Uluslararası Uzay İstasyonu hakkında bilgiler verildi. Katılımcılar, simülasyonlar ve interaktif etkinliklerle uzayı daha yakından tanıma fırsatı buldu.

KONYA BİLİM MERKEZİ

Konya Büyükşehir Belediyesinin Türkiyenin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olarak hayata geçirdiği Konya Bilim Merkezi, 7den 70e herkese bilimi sevdirmek ve toplumun her kesiminde bilime olan merakı artırmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 100 bin metrekare arsa üzerinde, 26 bin 250 metrekarelik kapalı alanda hizmet veren Konya Bilim Merkezi, 47 bin metrekarelik yeşil alanıyla Konyanın cazibe merkezlerinden biri konumunda. Mimarisi ile dikkat çeken Konya Bilim Merkezi, tematik sergiler, açık hava sergileri, gözlem ve seyir kulesi, gezegen evi (planetaryum), konferans salonları, laboratuvarları ve çocuk kütüphanesi ile toplumun her kesiminden bilim meraklılarına hitap ediyor.