İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve belediyelerin kullandığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi, Muhasebe Sistemleri gibi yazılımları tek bir çatı altında toplayan e-Belediye projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ ve ilçe belediye personeline yönelik eğitimler veriliyor.
BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNDE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK
Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda 3 gün devam edecek eğitim programının açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Dijital Belediyecilik ve Akıllı Şehirler alanında pek çok uygulamayı Türkiyede ilk defa hayata geçiren belediye olduklarını belirterek, e-Belediye Sisteminin öneminin farkında olduklarını ve bu sisteme gerekli tüm desteğin verileceğini ifade etti.
YILLIK 3 MİLYAR LİRA TASARRUF HEDEFLENİYOR
İçişleri Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen e-Belediye ile ilgili bir tanıtım sunumu yapan İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu da sistem ile yıllık 3 milyar liralık bir tasarruf hedeflediklerini açıkladı. Sistemin 7 gün 24 saat kesintisiz çalışması için gerekli yatırımların yapıldığını kaydeden Hacıbektaşoğlu, sistem sayesinde vatandaşların belediyelerden aldıkları hizmetlere erişimde hız kazanılacağını, ulusal siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması alanlarında büyük avantaj sağlanacağını kaydetti.
Hacıbektaşoğlu, dijital belediyecilik hizmetleri alanında ülkemizde ön sıralarda olan Konya Büyükşehir Belediyesine e-Belediye Sistemine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
2019 SONUNA KADAR 600 BELEDİYE SİSTEME DAHİL OLACAK
Sistemin 2020 sonuna kadar 45i İçişleri Bakanlığı, 23ü Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulacak toplam 63 modül ile belediyelerin tüm ihtiyaçlarını karşılar duruma getirilmesi sağlanacak. Şu an yaklaşık 250 belediyenin kullandığı e-Belediye Sisteminde 2019 sonuna kadar yaklaşık 600 belediyenin sisteme geçmesi hedefleniyor.