​DOÇ. DR. SALİH YILMAZ TYB YÖNETİMİNE SEÇİLDİ


​DOÇ. DR. SALİH YILMAZ TYB YÖNETİMİNE SEÇİLDİ

35 yıldır varlığını sürdüren, belirli faaliyet alanlarında istikrarlı çalışmalarıyla kurumlaşan, uluslararası faaliyetleriyle kendini kabul ettiren Türkiye Yazarlar Birliği’nin18.01 2014 tarihinde 18. Genel Kurulu yapıldı. Yönetim Kurulu Üyeliği ve üyeliklerinde MEB Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İSEN ve birçok ünlü edebiyatçı, siyasetçi ve bilim insanın bulunduğu birliğin yapılan genel kurulunda Yönetim Kurulu üyeliklerine şu kişiler seçilmişlerdir.

Yönetim Kurulu Asil üyeleri:

Prof. Dr. Hicabi KIRLANGIÇ

Doç. Dr. Salih YILMAZ

Doç. Dr. Musa Kazım ARICAN

Osman ÖZBAHÇE

Fatih GÖKDAĞ

Ferhat KOÇ

Murat EROL

İbrahim ERYİĞİT

Vedat GÜNEŞ

Osman GÜZELGÖZ

Mahmut ERDEMİR

TYB Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Türkiye Yazarlar Birliği’nin ilk beş yılında olmasa da sonraki yıllarında içerisinde bulunmuş birisi olduğunu söyledi ve TYB’nin 40. Yıla yaklaşan çalışmalarıyla Türkiye’de neredeyse tek olduğunu ifade etti. TYB’nin önemini anlatabilmek için “TYB olmasaydı hayatımızda neler eksik kalırdı?” sorusunu soran İsen, kurulduğundan bu yana TYB’ye özellikle D. Mehmet Doğan’ın çok büyük katkıları olduğunu ifade etti. İsen, TYB’nin geleneksel faaliyetlerinin dışında değişen şartların gereği olarak çalışmalarını ve vizyonunu geliştirmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti. “Dünyanın her yerinde kültürel ilişkiler siyasi ilişkileri belirli bir mesafeden takip eder” diyen İsen, insanların öncelikle hayati ihtiyaçlarını karşılayarak kültüre yönelebileceklerini düşündüğünü söyledi. Bugün kültürün ciddi bir entelektüel kadrosu olmadığını söyleyen İsen, kültür programlarının ne olması gerektiği hakkında bir şeyler söyleyen beş tane yazı gösterilemeyeceğini söyledi. TYB’nin bundan sonra mimari ve şehircilikle ilgili alanlara da eğilmesi gerektiğini belirtirken, "Belediyelere onlar istemeseler dahi projeler sunmak gerekir." dedi. Bu projeler için de projeleri oluşturacak profesyonel bir grubun TYB içerisinde bulunması gerektiğini ifade etti. TYB’nin bu yıl yapacağı ilk faaliyetlerden birisinin “Kültür programları ne olmalıdır?” sorusuna cevap aramak için yapılan bir toplantı olması temennisinde bulunan İsen, sözlerini TYB’ye bu zamana kadar katkı yapan kişilere teşekkür ederek son verdi.

Türkiye Yazarlar Birliği, 1978 yılında "Yazarlar Birliği" adıyla kurulmuş, 1985 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla "Türkiye" ismini taşıması uygun bulunmuş, 1991 yılında ise Danıştay'ın uygun görüşü ve Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan kuruluş olduğu tescil edilmiştir. Halen faaliyetler genel merkez dışında, büyük şehirlerimizde 12 şube ve temsilciliklerle ülke sathında sürdürülüyor.

TYB Şubeleri

Ankara Şubesi

İstanbul Şubesi

Konya Şubesi

Bursa Şubesi

Erzurum Şubesi

Kahramanmaraş Şubesi

Trabzon Şubesi

Şanlıurfa Şubesi

Gaziantep Şubesi

Kayseri Şubesi

Sakarya Şubesi

İzmir Şubesi

TYB Temsilcilikleri

Elazığ Temsilciliği

Erzincan Temsilciliği

Giresun Temsilciliği

Malatya Temsilciliği

Polatlı Temsilciliği

Siirt Temsilciliği

Tekirdağ Temsilciliği