​Gelecek Partisi Ereğli İlçe Başkanı Şevki Kılınç:Açıklama Yaptı

Gelecek Partisi Ereğli İlçe Başkanı Şevki Kılınç: Ereğli kaderine terk edildi...


​Gelecek Partisi Ereğli İlçe Başkanı Şevki Kılınç:Açıklama Yaptı

Gelecek partisi Ereğli ilçe başkanı Şevki Kılınç sert eleştirilerde bulunarak, Ereğli Türkiyede ilçe bazında süt üretiminde en önemli bir potansiyele sahip iken yakınımızda ki Karapınar'a gelen bakanların Ereğli'ye sahip çıkmamaları bir kez daha Ereğliye verilen önem ve değerin göstergesidir dedi.
Yıllardır içimizde kanayan ve halende doğru bir yol bulunmayan tarım ve hayvancılık politikaları konusunda tek bir doğru adım atılmadan yürütülen politikalar şu anda tarım ve hayvancılığın geldiği noktada üreticinin zor durumda olduğunun kaçınılmaz göstergesidir diyerek konuşmasını sürdüren Kılınç, Şu anda kırsal kesimde ekilen arazilerde buğday arpa gibi ürünlerin mevsimsel kuraklıktan ciddi anlamda zarar ettikleri, saman sapı fiyatlarının buna entegre olarak faiş rakamlara çıkması, Euro ve Dolar kurunun yüksek olmasından kaynaklanan bir çok ürünün ve girdilerin çok ciddi yükselmesi, banka faizleri, mazot gübre zammı, fabrika ve kaba yem fiyatları artık üretim amacının dışına çıkarak üretimi yapılmaz hale getirmiştir dedi.
Kılınç, bir çözüm yolu üretilecek ise boy boy fotoğraflar yerine bölgesel komisyonlar kurulup üreticinin söylemeleri dikkate alınarak çözüm yolu bulunmalı ve uygulanmalıdır..
Yıllardır politikada izlenen yol hayvancılık zarar eder, anaç varlığımız kesime gider, sonra sımı? tabiki ithalat açılır. Hükümet kaynaklı şirketler kurulur, rantabl sistem oturtulur. Deli dana gibi, bir dönem Avrupa'dan ülkemize bir çok hastalığa sahip hayvanlar entegre edilir, sonrası mı biz Avrupa'dan ülkemize güzel kalibreli hayvanlar getireceğiz derken bakanlık heyetindeki kişilerin eğlence sektöründen aldıkları düveler bize üretim için teslim edilir..
Çözüm yolu aşamasında ne mi çıkacak?
Hiç de birbirimizi kandırmayalım arkadaşlar;
Bugüne kadar defalarca şeyler yazıldı çizildi bakanlığa sunuldu bir tek doğru adım bile atılmadı.
Tekelleştirilmeye mahkum edilmiş bir sektör de üreticinin emeği kimsenin umrunda bile değil. Geçmiş dönemde bir çok olaya şahit olduk ki bunlardan en yakınları ‘üretmesinler ithal ederiz diyen bir siyasi politika idi ki yinede emektar cefali emekçi üretici kardeşlerim zarar etmesine rağmen üretmeye devam etti..
Çözüm basit çokta uzakta aramaya gerek yok aslında;
İlk önce rantabl muslukları kapatalım sonra mı? Onları da diğer yazımda çözüm odaklı siz üretici kardeşlerimle paylaşacağım..