​Ahmet Aydın Sarıca Silajlık Mısır Tarlalarını Denetledi

Ereğli genelinde yaklaşık 90.000 dekar sulu alanda üretimi yapılan silajlık mısır ekimi yapılıyor


​Ahmet Aydın Sarıca Silajlık Mısır Tarlalarını Denetledi

Ereğli ilçe tarım müdürü Ahmet Aydın Sarıca, ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayalı olan Ereğlide daha iyi üretim olması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Silajın önemine vurgu yapan Sarıca yaptığı açıklamada;
Silaj; sığır, koyun ve keçi gibi gevişgetiren memeli hayvanların yem ihtiyacını karşılayan ve silolarda saklanan yüksek nem içeren fermente edilmiş yemlerdir. Suca zengin yemlerin oksijensiz ortamda bırakılarak süt asiti bakterilerinin etkisi ile fermantasyona uğratılması sonucu elde edilen yemdir ve kısaca yeşil yemlerin turşulaştırılmasıdır. Yeşil otun olmadığı kış aylarında yeşil, sulu ve ekonomik olarak verilebilecek tek kaba yemdir. Daha çok mısır, sorgum darısı ve diğer tahılların yeşil kısmından yapılır. Silaj yapmak için birim alandan en fazla yeşil kitle verebilen bitkilerden olduğu için özellikle mısır kullanılır ve bu mısırlara silajlık mısır adı verilir.
İlçemizde büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin işletme ve hayvan sayısı açısından yüksek düzeyde yapılması nedeniyle hayvan beslenmesinde çok önemli bir yem bitkisi haline gelen silajlık mısır üretimi yaygın halde yapılmaktadır.
Ereğli genelinde yaklaşık 90.000 dekar sulu alanda üretimi yapılan silajlık mısır yetiştiricilerinden biri olan Mehmet Takaya ait mısır ekili alanlarda gözlem, bilgi alışverişi ve kontrollerde bulunduk. Ev sahipliği için üreticimize teşekkür eder bu vesile ile tüm mısır üreticilerimize bol kazançlı bir sezon dilerim. dedi (Bahri Can)