Bil Koleji Eğitim Kurumu çocuk üniversitesi bölümünün hazırlamış olduğu projeler eTwinning proje modelinde Uluslararası Kalite Etiket ödülü ve Avrupa Etiket ödülüne layık görüldü.
Bil koleji idaresinden yapılan açıklamada;
"Bil Koleji Eğitim Kurumumuz, vermiş olduğu eğitim ve yapmış olduğu projeler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu kapsamda okulumuzun çocuk üniversitesi bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu projeler, Avrupa tarafından ödüllendirildi" denildi.
Proje hakkında bilgiler veren Zümre Başkanı ve aynı zamanda Proje Sorumlusu Derya Çakar ise 10dan fazla yabancı ülke ile bu projeye girdiklerini ve Türkiyeyi bu projede temsil eden tek okulun Bil Koleji olduğunu söyledi.
BİL KOLEJİ ARTIK PROJE OKULU
Hazırlamış oldukları projenin içeriği hakkında da bilgiler veren Çakar, Bil Kolejimizin de artık bir proje okulu olduğuna dikkat çekerek; Geçen sene uyguladığımız bir projeydi. Yaklaşık olarak 10 tane yabancı ülkenin içerisinde Türkiyeyi bu projede temsil eden tek kurum olduk. Bu projenin adı eTwinning projesi. Bir çok okulunda içerisinde olduğu proje modeli diyebiliriz. Fakat bu projelerde yabancı ortaklar bulmak çok değerliydi. Bizde çok şükür yabancı ortaklarımızı bulduk. Onlarla beraber çalışmalarımızı devam ettirdik. Çalışmalarımızın içeriğinde ise bir kültür paylaşımı içerisinde bulunalım istedik. Her ülke yeni yılda ülkesini tanıtsın istedik. Yeni yılda neleri yapıyoruz. Nasıl bir ortam hazırlıyoruz gibi etkinlikler planladık.
Biz neler yaptık?
Öncelikle proje ortaklarımız ile bir kart planladık. Yeni yılda tebrik kartları oluşturduk. Çocuklarımızın tamamen yaratıcılığına odaklı el kaslarını geliştirecek noel kartı hazırladık. Çocuklar kartları kendileri hazırladı. Yaparken de keyif aldılar. Sonra o kartları proje ortaklarımızla birbirimiz gönderdik. Proje ortaklarımızdan gelen kartları da çocuklarımız kendileri açtılar. Bu kartlarını evlerine götürüp sakladılar. Onun dışında çocuklarımızın kendi dilinde şarkı söylemeleriydi. Üçüncü adımımız yemek kültürümüzdü. Türk kültüründe noel nasıl kutlanır? Neler yapılır? Akşama hazırlık nasıl olur? Her velimize sorumluluk yükledik. Birisi hindi dolması yaptı. Bir tanesi kestaneli pilav yaptı. Diğeri tavuk yaptı. Bu şekilde kendi yemek kültürümüzü yabancı ülkelere tanıttık. Bunun sonucunda da bir kitap oluşturduk. Bu kitaplarda projenin kurucu ortaklarında mevcut. Ayrıca ortak dilde canlı görüşmelerimiz de oldu. Online bağlantıda çocukların birbirini görme şansları oldu. Farklı kültürlerden çocuklar olduğunu anladılar. Onların yabancı diline tanık oldular. Buda çocukları çok şaşırttı. Çocuklar farklı ülkelerin olduğunu öğrendiler. Farklı bir dil olduğunu öğrendiler ve merak etmeye başladılar. Çocuklar bu ülkelere gitmeyi istediler. Aldığımız ödüller ise Uluslararası Kalite Etiket ödülü. Bir diğer ödülümüz ise Avrupa Etiket ödülü oldu. Etiket ödülü almamız Bil Koleji okulumuza proje okulu unvanını kazandırmış oldu dedi.
Çakar, proje hakkında bilgiler verdikten sonra Bil Koleji olarak yeni projeler ile birlikte yeni ödüllerin peşinden koşmaya devam edeceklerini de ifade etti.