İL OLMAK İÇİN ANKARAYA YÜRÜYORLAR

İL OLMAK İÇİN ANKARAYA YÜRÜYORLAR

Nejat Türktaş : Bu yürüyüş, siyası bir yürüyüş değildir. Ereğlinin hakkını ve hak ettiği değeri alma yürüyüşüdür

İL OLMAK İÇİN ANKARAYA YÜRÜYORLAR
2023-09-27 02:37:24

Ereğli'nin il olması için yürüyen Nejat Türktaş ve arkadaşlarını dün Sözcü gazetesi haber yapmıştı. Bugün de DHA muhabirleri Ereğlililerin haklı isteğini resimleyerek gazete sayfalarına taşımışlar.

....

İL OLMAK İÇİN YÜRÜYORLAR

KONYAnın Ereğli ilçesinin il olması için Ankaraya yürüyüş başlatan CHP İlçe Başkanı Nejat Türktaş ile 3 arkadaşı, 4 günde geldikleri Aksarayda mola verdi.

Konyanın 150 bin nüfuslu Ereğli ilçesinin il olması için 4 gün önce Ankaraya yürüyüşe başlayan CHP Ereğli ilçe Başkanı Nejat Türktaş ile 3 arkadaşı. Aksarayda mola verdi. Aksaray- Ankara kara yolunda açıklama yapan Nejat Türktaş, Ereğli için bir farkındalık yürüyüşü başlattık. 4 günde 110 kilometre yol yürüyerek Aksaraya geldik. Ereğli tarihi mirası ile kadim bir şehirdir. İvriz Kaya Anıtı ile geçmişten bugüne kültürel bir mirasa sahiptir. Organize sanayimiz sıkışmış durumda. İlçemiz şu anda beyin göçü veriyor. Gençlerimizin birçoğu büyük şehirlerde iş sahalarına giderek geçim sıkıntısı yaşamakta. Biz gençlerimizi büyük şehirlere göndermek yerine ilçedeki organize sanayimizin büyümesini ve kalkınması Ereğlide gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Bölgemize daha fazla sanayi kurulmasını ve istihdam sağlanması istiyoruz. Tarım ve hayvancılıkta öncü bir ilçeyiz. Birçok insanımız Niğde ve Karamana çalışmaya gidiyor. İlçemiz üniversitesi ve polis okulu ile artık il olmayı hak eden bir ilçedir. Bu yürüyüş, siyası bir yürüyüş değildir. Ereğlinin hakkını ve hak ettiği değeri alma yürüyüşüdür. Hükümet yetkilerine sesimizi duyurmak istiyoruz. 70 yıllık bir il özleminin artık bitmesini istiyoruz. Ereğlinin sesi olmak için çıktığımız bu kutlu yürüyüşe bir müjde bekliyoruz. Yürüyüşümüze kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Ankaraya 220 kilometremiz kaldı. 8 gün sonra ise yürüyüşümüzü Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde sonlandırmayı planlıyoruz diye konuştu. (DHA)

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 99758

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA’DA ÖZEL ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ
KONYA’DA ÖZEL ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ
BAŞKAN ALTAY İSRAİL’İ UYARDI
BAŞKAN ALTAY İSRAİL’İ UYARDI