KARAPINAR’IN KANAYAN YARASI VAR
Colombia

KARAPINAR'IN KANAYAN YARASI VAR

Tehlike; her geçen gün büyüyor

KARAPINAR’IN KANAYAN YARASI VAR
2024-09-06 09:59:43

Yer altı sularının bilinçsizce kullanılması sonucu çekilen yer altı sularının oluşturduğu boşlukların çökmesiyle oluşan obruklar her geçen gün insanların canını ve malını tehdit etmeye devam ediyor.
Son zamanlarda obruk sayısı artış gösterdi.
Obrukların oluşum sebepleri şöyle;
- Yağışsız kurak geçen yaz döneminde çiftçilerin çok fazla yer altı suyuna yüklenmesi ve mahsullerini sulaması. Bu sebeple yeraltı seviyesindeki aşırı düşüş obruk oluşumlarına sebep oluyor.
- Ekilen bazı ürünlerde obruk oluşumuna katkıda bulunuyor. Hiçbir zaman Konya havzası için uygun olmayan bir tarım ürünleri var. Bu ürünlerin başında slajlık mısır geliyor. Slajlık mısır daha ziyade çok yağış alan yağışlı bölgelerde ekilen ve üretilen bir üründür ama ne yazık ki son 15 yılda Konya Ovasında yoğunlukla mısır ekiliyor. Öyle ki son 15 yılda obruklar yoğun bir şekilde artış gösterdi.
- Çok su isteyen tarım ürünleri de obruk oluşumunu tetikliyor..
Bahri Can

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 53141

Kullanıcı Adı

  • Necati şimşekli
    7 Eylül 2024 Cumartesi

    Obrukların.oluşum şekli ve süreci tamamen yanlış ve yalan bilgiler ile dolu hiçbir bilimsel tarafı yok lütfen bu gibi haberlerde konu uzmanlarından yardım alırız


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
 Konya’da “Pedal Kafe” İçin İçerik Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi
Konya’da “Pedal Kafe” İçin İçerik Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi
KONYA BÜYÜKŞEHİR BABA-KIZ OYUN KAMPI DÜZENLEDİ
KONYA BÜYÜKŞEHİR BABA-KIZ OYUN KAMPI DÜZENLEDİ