KONYA’DA COŞKULU FESTİVAL
Colombia

KONYA'DA COŞKULU FESTİVAL

DÜNYAYI KONYA’DA BULUŞTURAN 21. MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI

KONYA’DA COŞKULU FESTİVAL
2024-09-23 09:41:56

Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, Mevlana Meydanında, 99 Neyzen ve 99 Semazen programı ile başladı. Etkinliğin ilk konserini ise Selçuklu Kongre Merkezinde Azerbaycandan Miralem Miralemov verdi. 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, farklı ülkelerden sanatçıların katılımı ve çeşitli etkinliklerle 30 Eylüle kadar devam edecek.


Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali başladı.

Festivalin açılış etkinlikleri kapsamında ilk olarak Mevlana Meydanında bir araya gelen 99 neyzen, gerçekleştirdikleri ney dinletisiyle vatandaşları manevi bir yolculuğa çıkardı.

Ney dinletisinin ardından 99 semazen, Tevhid, Tekbir, Salat-ı Umiye ve Niyaz ilahisiyle ayini şerifi icra etti.

Ayrıca açılış programı kapsamında Ru-Be-Ru- Yüzyüze Devran Türk Tasavvuf Musikisi konseri gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivalinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, festivalin güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Festivalin akşam etkinlikleri kapsamında ise Azerbaycandan sanatçı Miralem Miralemov Selçuklu Kongre Merkezinde sahne aldı.

KONYADA 30 EYÜLE KADAR MİSTİK MÜZİK RÜZGARI ESECEK

30 Eylüle kadar devam edecek 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali kapsamında her gün 17.00de halka açık etkinlikler; yine her gün 20.30da Selçuklu Kongre Merkezinde farklı ülkelerden sanatçıların katıldığı konserler yapılacak.

MİSTİK MÜZİK KAMPI VE ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Ayrıca, 22-26 Eylül tarihleri arasında her gün 13.00-17.00 saatleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanatta akademisyenlerin katılımıyla Mistik Müzik Kampı düzenlenecek. 27-29 Eylül arası her gün saat 16.00-19.00 arasında ise Kültürpark Amfi Tiyatroda çocuklar için çok sayıda etkinlik gerçekleşecek.

Dünyanın önde gelen festivallerinden olan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali için detaylı bilgilere mistikmuzikfestivali.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

KONYA’DA COŞKULU FESTİVAL
KONYA’DA COŞKULU FESTİVAL
KONYA’DA COŞKULU FESTİVAL

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 55412

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Op. Dr. Yasemin Gönül  Grip Uyarısı Yaptı
Op. Dr. Yasemin Gönül Grip Uyarısı Yaptı
UCLG Başkanı Altay, New York Türkevi’nde Misafirleri Ağırladı
UCLG Başkanı Altay, New York Türkevi’nde Misafirleri Ağırladı