KONYA’DA GÖRME ENGELLİLER PEDAL ÇEVİRDİ
Colombia

KONYA'DA GÖRME ENGELLİLER PEDAL ÇEVİRDİ

GÖRME ENGELLİLER KONYA BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİYLE KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 50. YIL PROGRAMLARINA KATILDI

KONYA’DA GÖRME ENGELLİLER PEDAL ÇEVİRDİ
2024-07-22 17:05:49

Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Rumi Görme Engelliler Derneği üyeleri, Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yıl Dönümü kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde gerçekleşen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatarla görüşen, Rauf Denktaşın anıt mezarını ziyaret eden ve Girneden törenlerin yapıldığı Lefkoşaya tandem bisikleti sürerek farkındalık oluşturan dernek üyeleri, kendilerine bu imkanı sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altaya teşekkür etti.


Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Rumi Görme Engelliler Derneği üyeleri, Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yıl Dönümü kapsamında düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük törenlerine katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Engelli Destek Merkezinin (ENDEM) düzenlediği program kapsamında dernek üyeleri, ilk olarak törenlerden önceki gün Girnede saat 20.00de askeri çıkartmanın yapıldığı bölgede şafak nöbetine katıldı.

Dernek üyeleri daha sonra farkındalık oluşturmak için Girneden Lefkoşaya törenlerin yapılacağı yere tandem bisikleti sürdü. Heyet bu esnada Barbarlık Müzesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaşın anıt mezarını da ziyaret etti. Son olarak KKTC Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının verdiği resepsiyona katılan heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatara Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

BAŞKAN ALTAYA TEŞEKKÜR ETTİLER

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Rumi Görme Engelliler Derneği Başkanı Ökkeş Mendilli, Bizler görme yetimizi kaybetmiş olabiliriz ama asla vatan, millet ve bayrak sevgimizi kaybetmedik. Bunu göstermek için burada bulunmak istedik. Engelli arkadaşlarımızla beraber tandem bisikletlerimizle Konyadan buraya geldik ve Girneden Lefkoşaya kadar tandem bisikleti sürerek farkındalık yaşatmaya çalıştık. Bize burada bulunma imkanını sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altaya çok teşekkür ediyoruz dedi.

KONYA’DA GÖRME ENGELLİLER PEDAL ÇEVİRDİ

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 41115

Kullanıcı Adı

  • Hakan
    22 Temmuz 2024 Pazartesi

    Emeginize saglık.... :)


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BIK, internet haber sitelerine trafik kolaylığı sağladı
BIK, internet haber sitelerine trafik kolaylığı sağladı
SORUNLARIN YUMAĞINDA EREĞLİ
SORUNLARIN YUMAĞINDA EREĞLİ