Kapat !
ÖZKAN ÖZGÜVEN CUMHUR İTTİFAKINDAN İNTİKAM MI ALDI?

ÖZKAN ÖZGÜVEN CUMHUR İTTİFAKINDAN İNTİKAM MI ALDI?

Özgüven’in aldığı oy kendine yaramadı, Cumhur ittifakını yaraladı…

ÖZKAN ÖZGÜVEN CUMHUR İTTİFAKINDAN İNTİKAM MI ALDI?
2024-04-02 01:12:40

Siyaset dünyasına Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğünden emekli olduktan sonra başlayan Özkan Özgüven, AK Partiden belediye başkanı adayı olarak gösterilmiş, İlçe Tarım Müdürü iken kırsalla kurduğu samimi dostluklar sayesinde Mevcut başkan Hüseyin Oprukçudan yüksek oy alarak Ereğli belediye başkanlığını kazanmıştı.

5 yıl başkanlık yapan Özgüven, süresini tamamladıktan sonra yeniden aday gösterilmeyi beklerken AK Parti organları tarafından Cumhur ittifakının adayı olarak Adem Erdal gösterilince aday olamamıştı.

Adem Erdalın karşısına Cumhuriyet Halk Partisinden Bülent Ecevit Tatlıdil çıkarken Hüseyin Oprukçu bağımsız olarak seçime katılmış ve Ereğli belediye başkanlığını Oprukçu kazanmıştı. Oprukçu sonradan Yuvam dediği Milliyetçi Hareket Partisi saflarına katıldı.

Aradan geçen 5 yılın sonunda yeniden seçim zamanı geldi. Özkan Özgüven yine Ak Partiden aday adayı oldu. Ne var ki AK Parti Cumhur ittifakı adayı olarak bu sefer de Hüseyin Oprukçuyu gösterince Özgüven aday olamadı.

Yeniden Refah Partisinden Ereğli belediye başkanı olmak için mücadele veren Özkan Özgüven, Yeniden Refah Partisinin oyunu 1100lerden 11 bin 500e kadar yükseltti. Ancak bu yükseliş başkan olmaya yetmedi.

Seçim sonucunda kesin olmayan rakamlara göre; CHP: % 42,53, AK Parti: % 33,32, YRP: %14,06, İYİ Parti: %3,25 oranında oy aldı.

Vatandaşlar tarafından yapılan yorumlarda, özelikle Ereğli kırsalında sevilen Özkan Özgüven seçime katılmamış olsaydı YRP %14,06 oranında oy alamayacak, AK Partinin aldığı % 33,32 oranındaki oyun üzerine katıldığında, CHPnin aldığı % 42,53 oranındaki yüzdeyi geçecekti olarak değerlendiriliyor, AK Parti yaptığı hata ile ayağına sıktı deniliyor

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 71353

Kullanıcı Adı

  • Nafi koyuncu
    2 Nisan 2024 Salı

    Elleme iyi yaptı


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR