Kapat !
RAHİM DEMİRBAŞ: ORMAN DİKTİM DE NE OLDU?

RAHİM DEMİRBAŞ: ORMAN DİKTİM DE NE OLDU?

Orman dede “Köyler boşalıyor, şehirlerin şehir mi köy mü olduğu belli değil”

RAHİM DEMİRBAŞ: ORMAN DİKTİM DE NE OLDU?
2023-08-24 12:26:58

Büyük şehirlerde yaşayanlar pek farkında değiller, güzel ülkemiz giderek çölleşiyor. Bir taraftan da, ormanların bir kısmı kuraklıktan, bir kısmı yangınla, bir kısmı da insanların katli ile yok oluyor. Bundan 60 yıl önce çevre nasıldı kimse farkında değil. Köyler boşalıyor, şehirlerin şehir mi köy mü olduğu belli değil. Ben işin farkındayım ne yapılacağını da biliyorum..

Rahim Demirbaş olarak her gün gözümün önünde erozyonun erittiği topraklarımızda tek başıma 18 yıldır ağaçsızlaşmaya karşı savaş açtım. 46 yıllık öğretmenliğimde biriktirdiğimi, (bir öğretmen ne biriktirebilirse o kadar), bu işe yönelttim. Araziler aldım, kuyular açtım, borular döşedim, hayvan sırtında su taşıdım, Konya nın Karaca Dağında, çölleşen araziyi yeşertmeye çalıştım, 32.000 fidan yetiştirerek yeşil bir kuşak oluşturdum..

Çevreciliğin, yeşili korumanın, yaşatmanın ve genişletmenin, kısaca orman sevgisinin masa başında oturarak kazanılamayacağını, bu iş için sahada çalışmak gerektiğini göstermiş oldum..

Çölleşen araziden hayatını kazanamayıp köyü terk etmekte olan birkaç kişi orman oluşturmada çalışarak iş sahibi oldular. Onları büyük şehirlerde horlanmaktan korumuş oldum..

Orman yetiştirmek için fidan dikmek gerek. Fidanlıktan fidan alarak ekonomiye katkıda bulundum. Para dönmüş oldu..

Orman oluşturmada çaba sarf ederken sıkıntıya düşünce sabretmesini, yaptığım iş ülke yararına olduğu için devletin yardım edip etmeyeceğini öğrendim..

İyi gün dostu olanlar yanımdan uzaklaşırken, birçok aziz duygulu ve yüksek karakterli, yiğit insan ile tanıştım, böylece kötü günde beni yalnız bırakmayan dostlarım oldu.

Kazancımı ve emeklilik dönemindeki tüm birikim ve gücümü; Peygamberimizin emrettiği, çağ deviren Fatih dedemizin vakıf kurup yapılmasını vasiyet ettiği, Atatürk ün, Ankara Orman Çiftliğinin oluşmasındaki çabaya eş bir işe, ağaç yetiştirmeye harcamış oldum..

Bu çabamla birkaç kişinin sevap kazanmasına vesile oldum.

Kişisel olarak kahve köşelerinde pineklemek yerine ormanda vakit geçirerek zinde oldum, dinç kaldım, sağlığıma kazanç oldu..

Yetiştirdiğim ormanı çok sayıda hayvan ve kuş kendine mesken tuttu. Doğanın dengesi bir nebze düzeltilmiş, korunmuş oldu..

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 59837

Kullanıcı Adı

  • Davut üstünay
    24 Ağustos 2023 Perşembe

    Örnek bir insan … ülkede her kes değil her yetkiyi elinde bulunduranlar rahim hocam kadar kaynak yaratsa ve bu kaynakları böyle ( mükemmel) kullansa ülkede ne sorun kalır nede dert.


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR