ŞİİRLER GAZZE İÇİN OKUNDU
Colombia

ŞİİRLER GAZZE İÇİN OKUNDU

LİMA ÖĞRENCİLERİ İSRAİL SOYKIRIMININ 1. YILINDA ŞİİRLERİNİ “ÖZGÜR GAZZE” İÇİN SESLENDİRDİ

ŞİİRLER GAZZE İÇİN OKUNDU
2024-10-08 10:45:17

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri, katil devlet İsrailin Gazzede başlattığı soykırımın birinci yılında Direnişin Şehri Gazzenin Şiiri adlı program düzenledi. Duygu dolu anlara sahne olan etkinlikte, öğrenciler Filistin davasına olan duyarlılıklarını ve Gazze halkının yaşadığı zorlukları şiirleriyle dile getirdi.


Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri (LİMA), katil İsrailin Gazzeye yönelik düzenlediği katliam ve soykırımın birinci yılında anlamlı bir programa imza attı.

Büyükşehir Taş Bina Kültür Sanatta Direnişin Şehri Gazzenin Şiiri adlı program Özgür Gazze temasıyla gerçekleştirildi. LİMA öğrencileri tarafından programda seslendirilen her bir şiir, Gazzedeki acıyı, umudu ve mücadeleyi sahneye taşırken LİMAlı gençler, kaleme aldıkları özgün şiirlerle izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Programda ayrıca sanatçı Veysel Çelikdemir tarafından icra edilen Kum Sanatı gösterisi de katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Programa katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Böylesine bir vahşet karşısında en önemli gücümüz şüphesiz gençler. Yüreğinde merhametiyle, sarsılmaz inancıyla, donanımıyla, milli ve manevi şuurla yetişen sizin gibi gençlerimiz bugün tüm dünyanın ihtiyacı olduğu çok daha adil ve yaşanabilir dünyanın anahtarıdır. Bu anlamda burada okunan her şiir Gazzedeki feryatların kağıda dökülmüş hali, Filistinli bir çocuğun gözyaşı, tüm insanlığın ortak vicdanıdır. Kelimeleriyle zulmün karşısında olan her bir gencimize yürekten teşekkür ediyorum diye konuştu.

Programa girişte misafirlere Filistin'deki mücadeleyi simgeleyen taş ve Kudüs kokusu hediye edildi. Etkinliğin sonunda ise tüm katılımcılar, özgür ve barış dolu bir Gazze için dualarını yineledi.

ŞİİRLER GAZZE İÇİN OKUNDU

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 19603

Kullanıcı Adı

  • İbrahim çakırel
    8 Ekim 2024 Salı

    Masum gazzelilerin ve bütün insanlığın ortak düşmanı olan katil kere katil netanyahu, seni bu kadar kudurmuş köpek yapan nedir yahu? ne kadar kudursan boş, mazlumların ahı, cehennemin dibine gönderir en zalim şahı...


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
 YENİ DÖNEMDE 63 BİN KURSİYER
YENİ DÖNEMDE 63 BİN KURSİYER
DOĞUM GÜNÜ HEDİYEN HAZIR
DOĞUM GÜNÜ HEDİYEN HAZIR