Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafındandüzenlenen Geleneksel GİV İftarı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklının katılımlarıyla 4 Nisan 2024teBahariye Mevlevihanesindeki Vakıf Merkezinde gerçekleştirildi. Tarım ve orman sektörüne dair uygulamaları ve Bakanlık hedeflerini anlatan Bakan Yumaklı, girişimcilere de çağrıda bulundu.
GİV Başkanı Mehmet Koç, Ülkemizin 100 milyar dolarlık ticari bir açığı var. Bu açığı kapatmanın yolu da çalışmak çalışmakçalışmak. Girişim projelerine devamlı yenilerini eklemeliyiz. Biz, bir girişimciye destek vermenin büyük bir amel ve vatan sevgisi olduğunu düşünüyoruz.
Ülkelerin ekonomik büyümeleri için önemli role sahip olan girişimciliğin Türkiyede desteklenmesi, özendirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışan Girişimci İşadamları Vakfı (GİV)geleneksel iftarı 4 Nisan Perşembe günü Bahariye Mevlevihânesindeki vakfın merkezinde düzenlendi.
Türkiye su stresi altında
GİV geleneksel iftarında tarım ve orman uygulamalarına dair açıklamalarda bulunan İbrahim Yumaklı: Türkiye su stresi altında bir ülke ve dünyada bu konuda 39. sırada. Ülkemizde şu anda kişi başı kullanılabilir su 1313 metreküp. 2030 yılına kadar hiçbir değişiklik yapmazsak bu oran bin metreküpün altına düşecek ve su fakiri bir ülke olacağız. Fakat elbette enseyi karartmayacağız. 112 milyar metreküp su depolama hacmiyle ülkemiz bunu yönetebilir konumda diyerek Türkiyenin potansiyeline dikkat çekti.
Türkiyede kullanılan her 100 kilogram tohumun 97 kilogramı bu topraklarda üretiliyor
Gıda politikaları hakkında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 1960 yılında dünya 3 milyar nüfusa sahipti. Türkiyenin nüfusu ise 27 milyon civarındaydı. 2050 yılına geldiğimizde nüfusun dünya için 10 milyar, Türkiye için 105 milyon olması bekleniyor. FAOnun yaptığı araştırmaya göre 2050 yılında bugüne göre %55 daha fazla suya, %65-70 civarında da daha fazla gıdaya ihtiyaç duyacağız. Türkiye tohumda dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor. Türkiyede kullanılan her 100 kilogram tohumun 97 kilogramı bu topraklarda üretiliyor dedi.
Önümüzdeki 7 yılda 786 milyon Euro destek vereceğiz
Türkiyenin güçlü bir tarım ve orman altyapısı olduğuna dikkat çeken Yumaklı: Bugün sadece üretmenin yetmediğini, üretilenin değerlendirmesini konuşuyoruz. Bakanlık olarak tarımsal üretimle alakalı yatırım yapan özellikle genç ve kadınlar olmak üzere sektörde faaliyet gösteren, kapasitesini artırmak isteyen tüm yatırımcılara önümüzdeki 7 yıl geçerli olacak program kapsamında 786 milyon Euro destek vereceğiz ifadelerini kullandı.
Türkiye artık masa kurabilen bir ülke
GİV Başkanı Mehmet Koç, yaptığı açılış konuşmasında Kargaşanın olmadığı, güzel bir seçim dönemi geçirdik. Çok güçlü ve çok senkronize çalışan bir hükümetimiz var. Önümüzde rahat geçireceğimiz 4 yılımız var. Türkiye coğrafi konumu, nüfusu, ekonomik büyüklüğü ve üretim kabiliyeti itibariyle bir fırsatlar ülkesi. dedi.
Girişimci gençlere seslenen Koç, sözlerine şöyle devam etti: GİV olarak, gençlerimizin üniversite bitirdiğinde iş aramak değil, iş kurmalarını öneriyoruz. Girişimci doğuştan olunmaz, eğitimle olur. Biz GİV olarak inanıyoruz ki Türkiyenin geleceği gençlerde ve girişimciliktedir.
Gelecek nesiller de bu topraklarda bağımsız olarak gerçek bir yaşam anlayışıyla yaşasınlar istiyoruz
Türkiyenin 100 milyar dolarlık ticari açığına değinen Koç, Bu açığı kapatmanın yolu da çalışmak çalışmakçalışmak. Bu ülkede ihtiyacımız olan her şey var. Gelecek nesiller de bu topraklarda bağımsız olarak gerçek bir yaşam anlayışıyla yaşasınlar istiyoruz. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklıya da katılımları için şükranlarımızı sunuyorum.
GİV geleneksel iftarındaki konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklıya GİV Başkanı Mehmet Koç tarafından plaket takdim edildi.
Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?
UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.