UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN 15 TEMMUZ DAVETİ
Colombia

UĞUR İBRAHİM ALTAY'DAN 15 TEMMUZ DAVETİ

BAŞKAN ALTAY TÜM KONYALILARI 15 TEMMUZ’U ANMAK İÇİN ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN 15 TEMMUZ DAVETİ
2024-07-13 13:23:47

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında bu yıl da Konyanın birçok noktasında anma etkinlikleri gerçekleştirileceğini belirterek, tüm Konyalıları 15 Temmuz Pazartesi günü düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet etti.


15 Temmuz 2016daki hain FETÖ darbe girişiminin 8inci yılında Konyada birçok noktada anma etkinliği düzenlenecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk tarihine kara bir leke olarak geçen ama aynı zamanda büyük bir direnişin ve birlik ruhunun simgesi haline gelen 15 Temmuzda bu yıl da Konyada coşkulu anma ve kutlama etkinlikleri hazırlandığını söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Milletin Zaferi temasıyla düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgi veren Başkan Altay, Hain kalkışmanın 8inci yılında Konyamızda gün boyu birçok noktada çeşitli etkinlikler yapacağız. Etkinliklerin gündüz bölümünde şehrimizdeki üniversitelerimizin de katkısıyla 15 Temmuz gecesini anlatan sergiler düzenlenecek. Ayrıca çeşitli sportif faaliyetlerin yer alacağı etkinliklerin akşam bölümünde ise her yıl olduğu gibi Mevlana Meydanında hemşehrilerimizle buluşacağız. Anma yürüyüşüyle başlayacak programda şiir dinletileri, sinevizyon gösterimi ve konserler yer alacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın konuşması da hemşehrilerimize meydandan canlı olarak aktarılacak. Anma programımız sabah namazına kadar sürecek. Bu vesileyle tüm Konyalı hemşehrilerimi şehitlerimizi anmak ve gazilerimizi yad etmek için etkinliklere davet ediyorum diye konuştu.

15 TEMMUZ TEMALI SERGİLER

Konyada 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında çeşitli sergiler düzenlenecek. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Mevlana Meydanında 15 Temmuz Afiş Sergisi ve Koleksiyoner Mehmet Şimşekin 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Hatıra Parası-Türkiye Haritası Sergisi kapılarını açacak.

Zafer Meydanında ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesinin 15 Temmuz Milletin Zaferi Resim Sergisi sanatseverlerle buluşacak. Kültür Parkta Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğünün Milletin Zaferi Fotoğraf Sergisi ve Kitap Köşesi yer alacak.

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğünün Milletin Zaferi 15 Temmuz Gazete Manşetleri Sergisi, İl Halk Kütüphanesinde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milletin Zaferi Sanatsal Resim Sergisi ve Ortaokul ve Liseler Arası Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirilecek. Tüm sergilerin açılış saati ise 11.00.

MEVLİD-İ ŞERİF VE HATM-İ ŞERİF MERASİMİ

Sergilerin ardından saat 12.30da Sultan Selim Camiinde Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif Merasimi düzenlenecek. Bu anlamlı törende 15 Temmuzda vatanları uğruna canını ortaya koyan şehitlerimiz anılacak.

ETKİNLİKLER VE TÖRENLER

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında saat 14.00te Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Konya Şehit Aileleri Derneği ziyareti gerçekleştirilecek. Ardından saat 15.07de 15/07 Şafak Vakti sinema filmi Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde izleyiciyle buluşacak.

Saat 19.30da Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran eşliğinde Alaaddin Tepesi ile Mevlana Meydanı arasında Konya protokolünün katılımıyla anma yürüyüşü düzenlenecek. Aynı saatte Aslanlı Kışla Caddesinden Konya Şehitler Abidesine kadar 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu yapılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının kahramanlık türküleri ile Mevlana Meydanında program ise saat 20.00de başlayacak.

PROGRAM SABAH NAMAZINA KADAR SÜRECEK DEMOKRASİ NÖBETİ İLE TAMAMLANACAK

Binlerce vatandaşın katılacağı Mevlana Meydanındaki programda ise saat 21.00de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın Millete Sesleniş konuşması yapılacak. Devamında sinevizyon gösterisi, şiir dinletileri, konserlerin yer alacağı program kapsamında saat 00.13te salâ okunmasıyla demokrasi nöbeti başlayacak. Sabah ezanının ardından saat 04.30da demokrasi nöbeti sona erecek ve Sultan Selim Cami önünde vatandaşlarla ikramda bulunulacak.

UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN 15 TEMMUZ DAVETİ
UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN 15 TEMMUZ DAVETİ

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 46238

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
 Konya’da “Pedal Kafe” İçin İçerik Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi
Konya’da “Pedal Kafe” İçin İçerik Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi
KONYA BÜYÜKŞEHİR BABA-KIZ OYUN KAMPI DÜZENLEDİ
KONYA BÜYÜKŞEHİR BABA-KIZ OYUN KAMPI DÜZENLEDİ