YENİ ZENGEN MAHALLESİ İMAMINDAN BURUK VEDA

YENİ ZENGEN MAHALLESİ İMAMINDAN BURUK VEDA

İMAM CELALETTİN YETİŞİR EMEKLİ OLDU

YENİ ZENGEN MAHALLESİ İMAMINDAN BURUK VEDA
2023-08-20 09:35:25

33 yıllık İmamlık görevinin 30 yılını Yeni Zengende geçiren imam Celalettin Yetişir, tüm imamlara örnek olacak bir veda konuşması kaleme aldı

Vefalı imamın sosyal medya hesabından paylaştığı o yazı, Zengen halkının çok hoşuna gitti ve sosyal medya aracılığı ile binlerce insana ulaştı.

İŞTE O VEDA HUTBESİ…

Esselamu aleyküm Yenizengen mahallesinin değerli ahalisi sevgili komşularım, arkadaşlarım, dostlarım..

"İnsan bir yolcudur! Çocukluktan gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebediyet âlemine kadar yolculuğu devam eder"

Ben de bu yolculuğumda Diyanet İşleri Başkanlığındaki 33 yıllıķ İmam Hatiplik hayatımın 30 yılını Yenizengen Camiinde tamamladım Rabbim bana sizlerle tanışıp hemhal olmayı nasip etti. Elhamdülillah.

Konuşma yapmak zordur, ama veda konuşması yapmak en zor olanıdır.

Yenizengen mahallesindeki vazifemi Emeklilikle noktalıyorum. 30 yıldır sizinle beraber sizin soluduğunuz havayı teneffüs ettim. Sevinçlerinize sevindim, acılarınızı acım bildim. Size alıştım, sizi sevdim, sizinle kaynaştım. Sizden de aynı karşılığı gördüm. Çünkü sevgiler karşılıklıdır. Kalpten kalbe ince bir yol bizleri buluşturur, bunu gördüm. Sizler dinde kardeşim, mahallede komşum, camide safdaşım, keder ve sevinçte ortağımsınız. Velhasıl-ı kelam Zengen benim için çok anlamlı bir yerdir.

İnsan bir yolcudur. İşte bizler gelir ve gideriz. Kısmetimiz, rızkımız, yaşantımız, hayatımız ve ölümümüz nerede olacaksa oraya gideriz. Aynı zamanda bizim görevimiz bir nöbettir ve bu gün gerçekleşen de nöbet değişimidir. Önemli olan, yürüyüşümüzün şuurunda olabilmektir.

Bir insanın gerçek zenginliği bu dünyada yaptığı iyiliklerdir. Yolunuz, yolumuz hep açık olsun. Sevgiyle, sağlıkla, huzurla ve duayla kalın.

Sözlerimi burada bitirirken, bütün Yenizengenli kardeşlerime teşekkür ediyorum, Varsa haklarım gönülden helal ediyor, sizlerden de helal etmenizi istirhâm ediyorum.

Selam ve dualarla veda ediyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum.

Celalettin Yetişir

Yenizengen Camii İmam Hatibi

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 85204

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA’DA ÖZEL ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ
KONYA’DA ÖZEL ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ
BAŞKAN ALTAY İSRAİL’İ UYARDI
BAŞKAN ALTAY İSRAİL’İ UYARDI