Konyada Türk Yıldızları ve Solo Türk Gösterisi Nefes Kesti

Konyada Türk Yıldızları ve Solo Türk Gösterisi Nefes Kesti

Hz. Mevlana ve Ailesinin Konyaya Gelişinin 796. Yılı kutlanıyor

Konyada Türk Yıldızları ve Solo Türk Gösterisi Nefes Kesti
2024-05-04 10:09:45

Konya Büyükşehir Belediyesinin Hazreti Mevlana ve ailesinin Konyaya gelişinin 796. Yıl dönümü kapsamında düzenlediği Teşrif-i Mevlana etkinlikleri coşkulu programla başladı. Mevlana Meydanında binlerce Konyalının katıldığı programda temsili karşılama töreni yapılırken Türk Hava Kuvvetlerinin gururu Türk Yıldız Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu nefesleri kesti.


Hazreti Mevlâna ve ailesinin Konyaya gelişlerinin 796. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlâna ve ailesinin Konyaya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı.

BİNLERCE KONYALI MEVLANA MEYDANINI DOLDURDU

Mevlana Meydanında binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hz. Mevlana ve ailesinin Konyaya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programda daha sonra Sema Ayin-i Şerifi icra edildi.

TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRKÜN GÖSTERİ UÇUŞU NEFES KESTİ

Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, solo ve takım olarak sergiledikleri cesur manevralarıyla büyük alkış aldı.

ETKİNLİKLER 3 GÜN BOYUNCA MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİNDE

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde 3 gün boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında; 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek. Yine etkinlik süresi boyunca her gün saat 21.00de Konya Türk Tasavvuf Topluluğu tarafından Sema Ayin-i Şerifi icra edilecek.

#MEVLANA

#TürkYıldızları

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 32284

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ SIKI ÇALIŞIYOR
EREĞLİ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ SIKI ÇALIŞIYOR
İSLAM ÜLKELERİNİN TEMSİLCİLERİ KONYA’DAN GÜZEL HATIRALARLA AYRILDI
İSLAM ÜLKELERİNİN TEMSİLCİLERİ KONYA’DAN GÜZEL HATIRALARLA AYRILDI