Kapat !
Organize İşler

Organize İşler

Kadın ve İş

Organize İşler

Asel Uçak

2024-03-28 13:27:28

Merhaba sevgili okuyucularım. Köşemde Çilek Organizyonun sahibi Saidenur hanımefendiyi ağırladım. Bu konu hakkında bir sohbet gerçekleştirdik. Umarım Sizlere de katkısı olur.

Asel UÇAK: Kısaca kendinden bahsedebilir misin?

Adım Saidenur Akpınar 28 Ocak 2004'te Kütahya/Tavşanlıda doğdum 20 yaşındayım Ankara Üniversitesi tıbbi sekreterlik öğrencisiyim. 3 senedir evliyim geçtiğimiz sene eşimle organizasyon işine başlayıp dükkân açtık ve sanırım Ereğli'deki en genç kadın girişimciyim.

Asel UÇAK: Organizasyon fikri nasıl aklınıza geldi ?

Saidenur AKPINAR :1 sene a101 de kasiyerlik yaptıktan sonra sosyal medyadan bir kadının doğum günü için balon organizasyonu hazırladığı bir videoya denk geldim. Sayfasına baktıkça kurulum yapmanın ne kadar eğlenceli yaratıcılıkta gerektiren bana uygun bir iş olduğunu düşünerek eşime gösterdim ve keşke bizimde dükkanımız olsa diyerek o da bu işi araştırmaya başladım. Biz sürekli bunun hakkında olumlu olumsuz araştırma yapıyorduk altından kalkamayız diye düşünüp umutsuzluğa kapıldık çok bütçemizde yoktu yine de yoldan geçerken gördüğümüz kiralık dükkânlara bakıyorduk. Bir gün annemlere giderken yolda şu anki dükkânımızı gördük tesadüf ya işleten de benim liseden beden eğitimi öğretmenimmiş. Dükkâna girip muhabbet ettik devretmeyi düşündüklerini öğrendik bize de ailelerimiz maddi olarak destek verdi. 1 hafta içerisinde hayallerimizi gerçekleştirmiş olduk. Ve Çilek Organizasyonu açtık. Adresimiz ise Pirömer mahallesi, Üçgöz Cd. 26/D. Bugün hala daha yeni sayılırız henüz 1 sene oldu zorluklarıyla kolaylıklarıyla ben işimi seviyorum.

Asel UÇAK: Çalışma alanlarınız nelerdir? Yapmış olduğunuz organizasyon işinin içeriği nelerdir?

Saidenur AKPINAR :Temel olarak kına ve nişan organizasyonlarıyla ilgilensek de cinsiyet partisi bekârlığa veda doğum günü evlilik teklifi düğün açılış sünnet organizasyonlarıyla da ilgileniyoruz. Aslında bizim işimizi sadece süslemeden ibaret sanıyorlar öyle değil tüm gece gelinlerin yanlarında olup en özel günlerinin güzel geçmesi için elleri ayakları oluyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz mesela müzisyenlerin büyük çoğunluğu flashbellekten hazır şarkı çalmaya alışmışlar iş bitsin gidelim istiyorlar bunun bize sıkıntısı çok oluyor gelinlere hissettirmeden işi toparlamaya çalışıyorum çoğu zaman telefonuma bağlayıp geceyi devam ettirdiğim çok olmuştur.

Asel UÇAK: Kadın girişimcilerin karşılaştığı sorunlar nelerdir?

Saidenur AKPINAR :Bu sektör için söylemem gerekirse evet yaptığımız iş gerçekten zor henüz bu devirde aylık bir evi geçindirecek kadar kazanamadığımız için eşim başka bir işte çalıştığından dolayı tek başıma kocaman tahtları demirleri hiç bilmediğim köylere tek başıma götürmek zorunda olduğum çok zaman oldu. Henüz 2 senedir ehliyetim olmasına rağmen kamyonet tarzı bir arabayla navigasyonla korkarak gittiğim köylere vardığımda oradaki amcaların alaycı bakışları kendi aralarında kadın başına ne işi var şeklinde söylenip imalı bakışları ve hiçbir şeyin ucundan tutmamaları çok manidar oluyor. Bazen ya da yaşımdan dolayı sürekli küçümseyerek sen mi kuracaksın şimdi bunu becerebilecek misin şeklindeki sözler bazı noktalarda her insan gibi beni de üzüyor. Dilerim ki insanlar cinsiyet, boy gibi dış görünüş ve yaş kavramlarıyla ilgilenmek yerine yapılan işe değer vermeyi öğrenirler.

Asel UÇAK: Yaptığınız iş sizi nasıl ve neden mutlu eder?

Saidenur AKPINAR :Beni en çok mutlu eden ise gün sonundaki aldığım memnuniyet dönüşleri ve tabii ki verdiğim emeğin karşılığını gelinlerin yüzündeki tebessümden görebilmem oluyor.

Asel UÇAK: Verdiğiniz bilgiler ve sohbet için teşekkür ederim. İş hayatınızda da başarılar diliyorum.

Saidenur AKPINAR :Ben teşekkür ederim. Bana bu fırsatı verdiğiniz için.

Asel UÇAK Araştırmacı-Yazar

Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 74477

Kullanıcı Adı

  • Hülya arslan
    29 Mart 2024 Cuma

    Kadınlara kendi sevdikleri işleri yapmaları konusunda daha çok destek olmasını arzu ediyorum bu yazı bu anlamda birçok kadına cesaret verecektir asel hanım’ın yazılarını merakla takip ediyorum sade ve anlaşılır bir dil kullandığı için kendisine çok teşekkür ederim başarılarının artarak devamını diliyorum


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ’DE CİNAYET
EREĞLİ’DE CİNAYET
EREĞLİ ŞEHİDİ EMRAH BÜKE’YE SON GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ
EREĞLİ ŞEHİDİ EMRAH BÜKE’YE SON GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ