BAŞKAN ALTAY : “ENGELLERİ HEP BİRLİKTE KALDIRIYORUZ

BAŞKAN ALTAY : “ENGELLERİ HEP BİRLİKTE KALDIRIYORUZ

BAŞKAN ALTAY : “ENGELLERİ HEP BİRLİKTE KALDIRIYORUZ

BAŞKAN ALTAY : “ENGELLERİ HEP BİRLİKTE KALDIRIYORUZ
2024-05-10 14:07:40

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sevginin, iyiliğin ve kardeşliğin hüküm sürdüğü yerlerde hiçbir engele müsamaha edilmediğini belirterek, Asırlardır sevginin, kardeşliğin ve iyiliğin merkezi olan Konyamızda dezavantajlı kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltmek, onları sosyal hayatın tam merkezine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulaşımda, eğitimde, istihdamda ve sosyal yaşamda engelleri hep birlikte kaldırıyoruz dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Engelliler Haftası vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Altayın mesajı şöyle:

Dezavantajlı kardeşlerimize yönelik farkındalığı artırmak ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak adına her yıl 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak idrak ediyoruz.

Bir toplumun medeniyet seviyesi, engellilere sunulan imkânlarla ölçülür. Bizler inanıyoruz ki asıl engel kalplerdedir. Sevginin, iyiliğin ve kardeşliğin hüküm sürdüğü yerlerde hiçbir engele müsamaha edilmez. Bizler insanı eşref-i mahlûkat olarak gören, yaratılanı yaratandan ötürü seven bir inanç ve kültürün en önemli temsilcileriyiz.

Asırlardır sevginin, kardeşliğin ve iyiliğin merkezi olan Konyamızda dezavantajlı kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltmek, onları sosyal hayatın tam merkezine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulaşımda, eğitimde, istihdamda ve sosyal yaşamda engelleri hep birlikte kaldırıyoruz.

Engelli Destek Merkezimizle, Engelsiz Kent Konya Erişilebilirlik Master Planı projemizle, sosyal desteklerimizle dezavantajlı kardeşlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Yine, dezavantajlı bireyler için Konya Karta tanımlı ücretsiz şehir içi ulaşım olanakları sunuyor ve su faturalarında yüzde 50 oranında indirim uyguluyoruz. Down sendromlu, otizmli ve hafif engeli bulunan özel çocuklarımız için oluşturduğumuz Özel Gençler Mehter Takımı ve Özel Gençler Bando Takımımız çalışmalarına en güzel şekilde devam ediyor. Yine dezavantajlı kardeşlerimize ev ziyaretlerinde bulunuyor, desteğe ihtiyaç duyanlara kişisel bakım, ev temizliği, çevre bakım ve onarım gibi hizmetler sunuyoruz. Engelsiz Ulaşım Aracımızla, dezavantajlı hemşehrilerimizin kurum ve kuruluşlardaki işlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlıyoruz. Engelli Erişilebilir Kamu Binaları projemizle; dezavantajlı vatandaşlarımızın yoğun olarak kullanılan kamusal alanlara konforlu ve kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz. Bu ve benzeri projelerle dezavantajlı kardeşlerimizin her türlü engeli aşmasına katkı sunmaya de ediyoruz. Her bir dezavantajlı vatandaşımız, bizim için bir güç ve ilham kaynağıdır. Onların azmi, toplumumuza umut ve cesaret aşılamaktadır.

Bu hafta vesilesiyle, dezavantajlı kardeşlerimiz için çok daha güzel bir dünya inşa edileceğine umudumu yineliyor, engelleri azmiyle aşan tüm kardeşlerimize ve ailelerine sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. (Haber Merkezi)

BAŞKAN ALTAY : “ENGELLERİ HEP BİRLİKTE KALDIRIYORUZ

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 79211

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
JUDOCUMUZ SİNEM BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ
JUDOCUMUZ SİNEM BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ
Ereğli’de 19 Mayıs Resitali
Ereğli’de 19 Mayıs Resitali