21. ULUSLARARASI KONYA MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ KAPILARINI AÇIYOR
Colombia

21. ULUSLARARASI KONYA MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ KAPILARINI AÇIYOR

21. ULUSLARARASI KONYA MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ KAPILARINI AÇIYOR

21. ULUSLARARASI KONYA MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ KAPILARINI AÇIYOR
2024-09-18 15:48:41

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Yolu Festivalleri kapsamında bu yıl 21incisi düzenlenecek Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, Konya Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla 21-30 Eylül tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi ve Mevlana Meydanında sanatseverlerle buluşacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dünyanın farklı bölgelerinden sanatçıların Konyada buluşacağını belirterek, Konyadan ve Konya dışından tüm vatandaşlarımızı hem şehrimizin güzelliklerini yakından görmeye hem de Mistik Müzik Festivalimize davet ediyorum dedi.


Kültür ve Turizm Bakanlığının Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla düzenlenecek 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali 21 Eylülde kapılarını açıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyanın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, derin kültürel mirasa sahip bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu mirası yaşatmak ve sonraki nesillere aktarmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivalinin bu amaca hizmet ettiğini kaydeden Başkan Altay, Bu yıl 21incisi sanatseverlerle buluşacak festivalde; konserlerden sergilere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine kadar çok sayıda etkinlik yer alacak. Festivalin açılışı Cumartesi günü Mevlana Meydanında saat 17.00de ‘99 Neyzen 99 Semazen, Ru Be Ru Yüz Yüze Devran ismiyle düzenlenecek konserle başlayacak. Bu yıl 10 ülkeden 40 sanatçıyı şehrimizde ağırlayacağımız festival kapsamında 21 ayrı konser programı gerçekleştirilecek. Her bir performans, ruhumuzu besleyen, kalplerimizi bir araya getiren mistik melodilerle dolacak. Dünya halklarının geleneksel mistik müziklerini sergileyeceği festivalimizin ücretsiz ve halka açık konserleri Mevlana Meydanında olacak. Bu vesileyle Konyadan ve Konya dışından tüm vatandaşlarımızı hem şehrimizin güzelliklerini yakından görmeye hem de Mistik Müzik Festivaline davet ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

KONYADA 30 EYÜLE KADAR MİSTİK MÜZİK RÜZGARI ESECEK

21-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21. Uluslararası Konya Müzik Festivali kapsamında Selçuklu Kongre Merkezinde; 21 Eylül Cumartesi günü Miralem Miralemov, 22 Eylül Pazar günü Balkan İlahileri, 23 Eylül Pazartesi günü Al Firdaus Ensemble İspanya, 24 Eylül Salı günü Dünyadan Kadim Sesler Kongo-Japonya, 25 Eylül Çarşamba günü Devran, Kıyam, Kuud İstanbul Meydan Meşkleri Topluluğu, 26 Eylül Perşembe günü Sanam Marvi Pakistan, 27 Eylül Cuma günü Hind Hamed Ürdün, 28 Eylül Cumartesi Sufi Müziği Topluluğu Fas, 29 Eylül Pazar Damir İmamoviç Bosna Hersek, 30 Eylül Pazar günü de İrandan Şehzam Nazeri konserleri sanatseverlerle buluşacak.

Mevlana Meydanında ücretsiz ve halka açık olarak düzenlenecek programlar ise şu şekilde: 21 Eylül Cumartesi 99 Neyzen 99 Semazenin katılımıyla Yüz Yüze Devran Programı, 22 Eylül Pazar Ömer Faruk Belviranlı Aşk İle, 23 Eylül Pazartesi Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu, 24 Eylül Salı Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Konseri, 25 Eylül Çarşamba Bektaşi Nefesleri Mutrıban-ı Bursa, 26 Eylül Perşembe Ritmahenk, 27 Eylül Cuma Maher Zain Özgür Gazze Konseri, 28 Eylül Cumartesi Akseden Sadalar, 29 Eylül Pazar Rebiülevvel İlahileri Zakiran Topluluğu, 30 Eylül Pazar Ufuk Yürüç Konseri.

MİSTİK MÜZİK KAMPI VE ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Ayrıca, 22-26 Eylül tarihleri arasında her gün 13.00-17.00 saatleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanatta akademisyenlerin katılımıyla Mistik Müzik Kampı düzenlenecek. 27-29 Eylül arası her gün saat 16.00-19.00 arasında ise Kültürpark Amfi Tiyatroda çocuklar için çok sayıda etkinlik gerçekleşecek.

Dünyanın önde gelen festivallerinden olan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali için detaylı bilgilere mistikmuzikfestivali.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

21. ULUSLARARASI KONYA MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ KAPILARINI AÇIYOR

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 66976

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
EREĞLİ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Başkan Altay: “Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimiz Bize Emanet”
Başkan Altay: “Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimiz Bize Emanet”