CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI TÜRKTAŞ, ERKEN SEÇİM DEDİ
Colombia

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI TÜRKTAŞ, ERKEN SEÇİM DEDİ

CHP Ereğli İlçe Başkanı Türktaş, Çiftçinin Kan Kaybettiğini Söyledi

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI TÜRKTAŞ, ERKEN SEÇİM DEDİ
2024-07-22 09:45:35

Nejat Türktaş: AKP hükümeti iktidara geldiği günden bu yana Türk tarımı kan kaybetmeye devam ediyor. Mahsulüne hak ettiği değeri verilmeyen çiftçiler, eski günlerini arar hale geldi dedi.
AKP Hükümeti uyguladığı yanlış tarım politikalarıyla Türk çiftçisini perişan etmeye başladı. Çiftçinin mahsulüne hak ettiği değeri vermeyen AKP Hükümeti, kendi çiftçisine kara günler yaşatmaya başladı. Tarımda artan maliyet girdisini karşılamakta zorlanan çiftçiler, artık masrafı nasıl kurtaracağını düşünüyor.
Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Nejat Türtaş, çiftçinin artık borcunu ödeyemeyecek duruma geldiğini dile getirdi. Sattığı ürüne hak ettiği değerin verilmediğini kaydeden Türktaş, Bir sene boyunca büyük emekler vererek, masraflar ederek yetiştirdiğimiz ürünlere gerçek değeri verilmiyor. Buğdayın taban fiyatı beklenenin altında açıklanıyor. Bu parayla ne masrafımızı karşılarız ne de borçlarımızı öderiz. Bu hükümet çiftçiyi yok etmek mi istiyor? Mazotun, gübrenin, ilacın maliyeti her sene artarken, buğdayın ve pancarın fiyatı da yerinde sayıyor dedi.
HAYVANCILIĞI DA BİTİRDİLER
Hayvancılığın da artık bitme noktasına geldiğini aktaran Türktaş, Ektiğimiz mahsul para etmiyor. Besicilikte eskisi gibi kazanç getirmiyor. Bir çok yere serzenişte bulunduk. Bir sonuç çıkacağını düşünmüyoruz. Çiftçi ne yapacağını şaşırdı. Amele parasını, mazot parasını, gübre parasını ödeyecek gücü kalmadı. Çiftçilerin birçoğu gelecek yıl tarlasını boş bırakmayı düşünüyor dedi. (Bahri Can)

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 71319

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BIK, internet haber sitelerine trafik kolaylığı sağladı
BIK, internet haber sitelerine trafik kolaylığı sağladı
SORUNLARIN YUMAĞINDA EREĞLİ
SORUNLARIN YUMAĞINDA EREĞLİ