UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN ÖĞRENCİLERE DAVET
Colombia

UĞUR İBRAHİM ALTAY'DAN ÖĞRENCİLERE DAVET

BAŞKAN ALTAY ÜNİVERSİTE TERCİHİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİ KONYA’YA DAVET ETTİ

UĞUR İBRAHİM ALTAY’DAN ÖĞRENCİLERE DAVET
2024-07-22 09:25:57

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, YKSde başarılı olan ve tercih yapacak öğrencileri, huzur şehri Konyanın üniversitelerini tercih etmeye davet etti. Tercih yapacak öğrencilere seslenerek Konya'nın birçok alandaki avantajlarından ve öğrencilere sağlanan imkanlardan bahseden Başkan Altay, gençlerin Konyada geçireceği zamanların hem eğitimlerine hem de bireysel gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Altay, Gelin, huzur şehri Konyamızın sizlere sunduğu bu eşsiz fırsatlara yakından şahitlik edin. Sultan Alâaddinin, Hazreti Mevlânanın yürüdüğü sokaklarda yürüyerek onlarla aynı havayı teneffüs edin. Geçmişle bağ kurarak yarınlara en güçlü şekilde hazırlanın dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) başarılı olarak tercih yapacak öğrencileri Konya üniversitelerinde eğitim almaya davet etti.
Üniversite hayatına adım atmaya hazırlanan gençlerin, hayatlarına yön verecek önemli bir kararın aşamasında olduklarını belirten Başkan Altay, Üniversite tercihi konusunda vereceğiniz kararın hem sizler hem de aileleriniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu noktada, seçeceğiniz bölüm ve okuyacağınız üniversite kadar, tercih ettiğiniz şehrin de sizleri yarınlara hazırlamak için büyük önem taşıdığını unutmayın dedi.
KONYAMIZDA 5 ÜNİVERSİTEMİZ, 130 BİNİ AŞKIN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİMİZ MEVCUT
Başkan Altay, Selçuklu dârülmülkü, Mevlana şehri Konyanın, akademisyen ve örgün üniversite öğrencisi sayısı bakımından Türkiyede ilk sıralarda yer aldığını anımsatarak, gençlere seslendi:
Hem genç bir Büyükşehir Belediye olarak hem de bir öğrenci velisi olarak tercihlerde hangi kriterleri aradığınızı biliyorum. Konya, tarihi ve doğal güzelliklerinin, sosyal ve kültürel zenginliklerinin yanında hem ulaşımın en ucuz olduğu hem de Türkiyede uçakla, yüksek hızlı trenle, otobüsle, araçla en kolay ulaşılabilecek şehir konumunda. Selçuk Üniversitesi Kampüsü içinde ülkemizde tek örnek olarak tramvay hattımız bulunurken; Necmeddin Erbakan, Konya Teknik, Karatay ve Konya Gıda Tarım üniversitelerimize ulaşım imkanları çok yüksek. Türkiyenin en uzun bisiklet yolu ağına sahip şehri olmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz. 2 milyon 320 bin nüfusu ile bir sanayi, turizm, tarım, bilim ve eğitim şehri olan Konyamızda 5 üniversitemiz, 130 bini aşkın üniversite öğrencimiz mevcut.
ÖĞRENCİLERİMİZİN SOSYAL HAYATLARINA EN GÜÇLÜ KATKIYI VERMEK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ
Konyada istihdam imkanlarının yüksek, gençlerin kendilerini geliştirebileceği alanların çok fazla olduğuna dikkati çeken Başkan Altay, şöyle devam etti:
Özel ve resmi yurt konusunda ve konaklama imkanlarında da avantajlı bir şehiriz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiyenin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkeziyle; KAPSÜL Teknoloji Platformu, Genç Kültür Kart, Sosyal İnovasyon Ajansı, Kariyer Destek Merkezi gibi projelerle üniversiteli gençlerimize katkı sağlıyoruz. Yine; gençlik merkezleri, gençlik meclisleri, müzeler, kütüphaneler, spor tesisleri, sosyal destekler, gençlik kampları, meslek edindirme kurslarıyla öğrencilerimizin sosyal hayatlarına en güçlü katkıyı vermek için çaba gösteriyoruz. Konya Büyükşehir Stadyumumuz hem Konyasporun Süper Lig maçlarına, hem de millî takımımızın maçlarına ev sahipliği yapıyor. Devlet Tiyatromuz ve belediyemiz bünyesindeki Şehir Tiyatromuz sanata yön verirken; Selçuklu Kongre Merkezi ve Mevlana Kültür Merkezi başta olmak üzere onlarca merkezimiz uluslararası organizasyonlara ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
SİZLERİ GENÇ DOSTU, HUZUR ŞEHRİ KONYAMIZDA GÖRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYACAĞIZ
Başkan Altay, gençlerin Konyada geçireceği zamanların hem eğitimlerine hem de bireysel gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını belirterek, Gelin, huzur şehri Konyamızın sizlere sunduğu bu eşsiz fırsatlara yakından şahitlik edin. Sultan Alâaddinin, Hazreti Mevlânanın yürüdüğü sokaklarda yürüyerek onlarla aynı havayı teneffüs edin. Geçmişle bağ kurarak yarınlara en güçlü şekilde hazırlanın. Bu düşüncelerle, sizleri genç dostu, huzur şehri Konyamızda görmekten büyük mutluluk duyacağımı ifade etmek istiyorum. Her birinize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum. Allaha emanet olun ifadelerini kullandı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 93518

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BIK, internet haber sitelerine trafik kolaylığı sağladı
BIK, internet haber sitelerine trafik kolaylığı sağladı
SORUNLARIN YUMAĞINDA EREĞLİ
SORUNLARIN YUMAĞINDA EREĞLİ