Kapat !
HAK EDENE VERİLMELİ

HAK EDENE VERİLMELİ

Kızılay gazetecilere plaket verdi

HAK EDENE VERİLMELİ
2023-07-27 09:32:43

Gazete olarak seçim döneminde yanlış anlaşılmama adına uzun zamandır yemekli toplantılara katılmıyorduk. Dün Kızılay Ereğli şubesinin davetini kabul edip, katılım sağladık.

Sağolsun yönetim gazeteciler günümüzü kutladı, haber desteğimizden dolayı plaket verdi.

Kızılay bize plaket verdi, biz ona ne verdik? Haber...

Zaten bizim görevimiz haber yapmak değil mi?

İsterdim ki babam Hasan Can adına Kızılay'a bağışladığım, Kasaphanenin önündeki, Ulucamiinin arkasındaki araziden dolayı rahmete kavuşmuş gerçek gazeteci Hasan Can'ın gazeteciler günü kutlanıp, onun adına bir plaket verilmesiydi.

Oraya Ereğli'nin en işlek yerinde olduğu için 3 yıl önce "Derneğe 1.500.000 lira bağışlayalım da orayı bize verin" diyenler olmuştu.

O yerin hikayesi şöyle: "Almanya'dan bir vatandaş, babamın kurduğu derneğe bağışlamış. Babamın vefatından dolayı dernek üyesi ben dahil derneği yönetecek kişi olmadığından derneği kapatmaya karar verdik. Dernek üzerinde menkul gözüktüğü için kapatmak zorlaştı. Ya satılması ya bağışlanması gerekiyordu. Satıp parasını yemektense (!) bağışlayıp Hasan Can adını yaşatalım istedim, Kızılay'a verdim.

Şimdi plaketi haber yaptık diye biz mi hakettik, Kızılay'a milyonluk bağış yapan Hasan Can mı?

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 63579

Kullanıcı Adı

  • Lemos5303
    28 Temmuz 2023 Cuma

    Rahmeti rahman usta ve kalemini satmayan gazeteci, taseli yigidi hasan can dayı adına kızılay’a bağışlanan arsaya yapılacak tesise mutlaka hasan can adı verilmelidir. zira insanlar vefasız olabilir fakat kurumlar asla ahde vefayı unutmaz. ahde vefa kızılay gibi güzide bir kuruluşun alfabesi olduğuna inanırım saygilarimla

  • İbrahim çakırel
    28 Temmuz 2023 Cuma

    Merhum gazeteci hasan can tarafından kurulan ana çocuk sağlığı koruma derneği adına bağış yapılan söz konusu arsa üzerine yapılacak kan toplama merkezine gazeteci hasan can kan toplama merkezi adının verilmesi şartıyla, kızılay ereğli şubesi’ne bedelsiz olarak bağışlanmıştır. verilen sözün yerine getirilmesini bekliyoruz.


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR