Kapat !

İSTİKLAL

ÜLKEMİZDEKİ ZORLU SÜREÇ

İSTİKLAL

Asel Uçak

2023-08-15 18:30:41

Sevgili okuyucularım sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. ANLAŞILACAĞIMI UMUT EDİYORUM.

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal Atatürk

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 99587

Kullanıcı Adı

  • Zehra
    16 Ağustos 2023 Çarşamba

    Çok manidar tam o zamandayiz sanırım rabbimiz razı olacağı şekilde davranmayı nasip etsin inşaallah

  • Neşe
    15 Ağustos 2023 Salı

  • Harun
    15 Ağustos 2023 Salı

    Ne güzel olmuş asel hanım.sevgili atatürk ileriyi gören bir liderdi.vurgunuz ise derin düşüncelere sevkediyor.teşekkürler emeğinize sağlık.

  • Arif bilir
    15 Ağustos 2023 Salı

    *asilkan’ım firak firak hep firak* *gönüller raptolmuş, bedenler ırak* *sehere ne kaldı gönlüm, hüzünü bırak* *zümrüt gözlüm sen olmadan bu yaralar sarılmaz* *kadir mevlam hikmetinden sorulmaz* *aşık beklemekten bıkıp yorulmaz yorulmaz,* *belalar çığ oldu dağları aştı* *zümrüt gözlüm sen olmadan bu yaralar sarılmaz sarılmaz oyy* *nice canlar enkazlarda yitirdik yitirdik* *yareliler hastaneye yatırdık yatırdık oy* *neşemiz kalmadı hüzün götürdük* *zümrüt gözlüm sen olmadan bu yaralar sarılmaz sarılmaz oyy.* *dua dua eller semaya açtık* *ahirzaman tohumunu biz saçtık biz saçtık* *yerlere çaldılar, oysa biz taçtık* *zümrüt gözlüm sen olmadan bu yaralar sarılmaz sarılmaz oyy.* *geçer geçer de bu günler geçer* *bela gömleğimiz, şehirler göçer* *ol kadr-i mutlak kulunu seçer* *zümrüt gözlüm sen olmadan bu yaralar sarılmaz sarılmaz oyy.* *yara yara gönül; her yer yara* *meftun olmam nefsim ben ağyara* *asuman bulut dolu bak kapkara* *zümrüt gözlüm se


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR