İncelemeye Tosun, Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Güler Göçmez ve beraberindekiler katıldı.
Tosun, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, buradaki çalışmaları rapor haline getirerek ilgili yerlere sunacaklarını söyledi.
İlçede obrukların oluşmaya devam ettiklerini söyleyen Tosun, obruklarla ilgili projelerinin olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Bilim insanlarının çözüm yolunda çalıştığını aktaran Tosun, "Karapınar'ın bu sıkıntısının mutlaka giderilmesi gerekir. Çünkü her geçen gün obruk sayısı artmakta. Umuyorum ki, kısa zamanda çiftçimiz mağdur olmadan onların istekleri doğrultusunda bir çözüm bulunur." dedi.
Göçmez ise, Karapınar ve çevresinde "doğal afet" olarak nitelendirebileceğimiz obruklar oluştuğuna dikkati çekerek, son zamanlarda mısır ve şeker pancarı tarlalarında oluşan obrukların derinlik ve çaplarının sürekli değiştiğini dile getirdi.
Obruklardan çiftçilerin zarar gördüğünü hatırlatan Göçmez, "Burada çok sulu tarım yapıldığı için ürünlere çok sulama yapılıyor. Çok su kullanıldığı için obruk oluşumunu etkiliyor. Bunun yanında obruk oluşumunu aktif olan faylar da etkiliyor." değerlendirmesinde bulundu.
Haber Merkezi
Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?
UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.