ARSANIZI MÜTEAHHİDE VERECEKSENİZ HUKUKİ DESTEK ALIN
Colombia

ARSANIZI MÜTEAHHİDE VERECEKSENİZ HUKUKİ DESTEK ALIN

Umut Emlak Sahibi Emlakçı Tuncay Tuncer: Ucuza konut ararken birikiminizden olmayın uyarısı yaptı

ARSANIZI MÜTEAHHİDE VERECEKSENİZ HUKUKİ DESTEK ALIN
2023-08-12 05:26:15

Gayrimenkul sektöründe fahiş fiyatlar yüzünden vatandaşlar yeni arayışlara yönelirken Ereğlili Emlakçı Tuncay Tuncerden önemli bir uyarı geldi. Tuncer, arsa sahibi olan insanların müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı ev sahibi olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Daha ucuza konut sahibi olma arayışlarının arttığı bu ortamda risklere de dikkat çeken Tuncer yaptığı açıklamada şöyle dedi:

RİSKLERE DİKKAT

Arsa payı karşılığı ev sahibi olmak isteyenler açısından karşılaşabilecekleri birçok riskle karşı dikkatlerini çekmek istiyorum.

Özellikle kiraların ve konut fiyatlarının gün geçtikçe artması sonucu ev sahibi olmak ya da yatırım yapmak isteyen kişiler bugünlerde gözlerini arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerine çevirdi.

Ucuz konut arayışında birçok vatandaşımızın öncelikle arsa tedarik ederek arayışa girdiklerini biliyoruz. Ancak çeşitli firmalarla inşaat sözleşmesi yapanların karşılaştığı şikayetlerde de artış var.
Ereğlide genelde insanlar bir birini tanıyor. Özellikle büyük şehirlerde arsa sahibi olan pek çok kişi, çeşitli müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleriyle ev sahibi olmaya çalışıyor. Ancak bu konu hem çok riskli hem de çok dikkat edilmesi gerektiren bir konudur.

Arsa tedariki ile birleşerek konut sahibi olmak isteyen vatandaşların bu haklı talebinin istismar edilmesinin ve ellerindeki birikimlerin de heba olmaması için mutlaka acilen yeni tedbirlere ihtiyaç bulunuyor.

Vatandaşlarımız kat karşılığı inşaat sözleşmesini hukuki destek almadan asla imzalamamalıdır. Arsa sahipleri, ucun konut hayali kurarken tam olarak hangi risklere evet dediklerinin de farkında olmalıdır.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 53289

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİLİ MİMAR RAMAZAN SAĞLAM, KALBİNE YENİLDİ
EREĞLİLİ MİMAR RAMAZAN SAĞLAM, KALBİNE YENİLDİ
SEN DE KATILABİLİRSİN
SEN DE KATILABİLİRSİN