Dr. Yusuf Kılınç Kimdir-
Colombia

Dr. Yusuf Kılınç Kimdir-

Makina ve Metalurji Bilim Uzmanı Olan Kılınçtan Özgeçmiş Açıklaması

Dr. Yusuf Kılınç Kimdir-
2023-09-03 10:53:42

Ereğli Belediye Başkan adaylığına soyunan ve bunu sosyal medya hesabından dillendiren Makina ve Metalurji Bilim Uzmanı Yusuf Kılınç Ereğli basınına özgeçmişini servis etti.

YUSUF KILINÇIN AKADEMİK ÖZGEÇMİŞİ

1957 Konya Ereğli Kamışlıkuyu'da doğdu. Ereğli Dumlupınar ilkokulu, Ereğli Atatürk Ortaokulu, Konya Teknik Lisesi Makina Bölümünden mezun oldu.

1980 Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi makina mezunu,(YTÖO) Kayseri Erciyes Üniversitesinde Yüksek Lisans, Ankara Gazi Üniversitesinde Doktorasını tamamladı. (Süper Alaşımların Mekanik Alaşımlama Yöntemi ile Üretilmesi, Tasarımı ve Denenmesi)

1980 İstanbul, 1985 Ereğli Meslek Liselerinde Atelye Bölüm şeflikleri yaptı.

1987 Ereğli Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı, 1989 Ereğli Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1999 Ereğli Meslek Yüksekokulunda öğretim üyesi oldu.

2004 yılında Yüksekokul müdürlüğü yaptı.

Meslek Yüksekokulları Müdürler toplantılarına defaten katıldı. Ereğli Yükseköğrenim sınav temsilcisi ve yürütücüsü olarak görev üstlendi.

2014 yılında kendi isteği ile 34 yıllık devlet hizmetinden emekliye ayrıldı.. Teknik lise, Üniversite ve akademik hayatımın tam 42 yılı makina eğitimi, malzeme, tasarım, iletişim dersleri anlatmakla, Üniversite Sanayi işbirliği içerisinde geçti.

Kobiler, Kosgeb, OSB, Taksan, Tümosan, Sümerbank, Türk Traktör, Ostim gibi dev tesislerde öğrenci eğitimi, deneyler ve gözlemlerde bulundu.

Emekli olduktan sonra

2022 yılında Azerbaycan Teknik Üniversitesinde Misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2023 yılında Kerkük Barış Okullarına kültür hizmetleri için gitti. Önkuzu Akademi Kütüphanesi açılışını TEKNİK EĞİTİM VAKFI adına gerçekleştirdi.

Ankara Teknik Eğitim Vakfı, Gazi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim çalıştaylarında moderatör, katılımcı, uzman olarak halen çalışmaktadır.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 83044

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
EREĞLİ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Başkan Altay: “Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimiz Bize Emanet”
Başkan Altay: “Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimiz Bize Emanet”