Durdane Güner Kara “Düşük olayını anlattı
Colombia

Durdane Güner Kara “Düşük olayını anlattı

Op. Dr. Durdane Güner Kara, Hamilelikte En Riskli Durum Düşük Tehlik#101#59si Hakkında Bilgi Verdi

Durdane Güner Kara “Düşük olayını anlattı
2022-02-15 14:35:20

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Durdane Güner Kara ile hamilelikte düşük riski, nedenl ve yapılması gerekenler konusunda bilgi alış verişinde bulunduk.

Tüm gebeliklerin yaklaşık %15 i düşükle sonlanır diyen Op. Dr. Durdane Güner Kara, Aslında bu oran muhtemelen daha da yüksektir. Çünkü bazı gebelikler o kadar erken sonlanır ki, çoğu kadın gebe olduğunun bile farkında değildir. Düşüklerin çoğu, gebeliğin 12. haftasından önce gelişir dedi.

Ereğlide özel muayenehanesinde faaliyet gösteren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Durdane Güner Kara, düşüklerle ilgili merak edilenleri gazetemize açıkladı

Düşük Tekrarlanırsa İnsan Sağlığı Etkilenir Mi?

Hamilelikte çok sık görülen komplikasyonlardır. Kadınlar, hamile olduğunun farkında olmadan adet kanaması ile düşük yapabilmektedirler. Bazı durumlarda döllenme olur, ancak rahim içerisinde döllenme ürünü yerleşemez ve kanama görülerek düşer. Böyle bir durum sadece yapılan gebelik testleri ile ortaya çıkmaktadır.

Düşük Riskini Arttıran Nedenler

Kadınlarda görülen düşük riskini arttıran nedenler arasında kronik hastalıklar, yaş, rahim ve rahim ağzı hastalıkları, sigara ve alkol bağımlısı olmak, kafein kullanımı ve daha önce düşük geçirmiş olmak gibi nedenler yer almaktadır.

Kronik Hastalıklar

Tiroid ve diyabet hastalıkları gibi kronik hastalıklarda düşük riski daha fazladır.

Daha Önce Düşük Yapmış Olmak

Daha önceden geçirilen düşükten sonra ikinci düşük yapma riski, henüz düşük yapmamış kadınlar ile aynı olmaktadır. Fakat ikiden fazla düşük yapan kadınlarda tekrarlama riski oldukça fazladır.

Yaş

35 yaşın üzerindeki kadınların düşük yapma riski genç kadınlara oran ile daha fazladır. Eşinin yaşı 40 yaş üzerinde olan kadınların düşük yapma riski, 25 yaş altında olan kişilere göre daha fazla olmaktadır.

Rahim ve Rahim Ağzı Hastalıkları

Rahim ağzının kısa veya zayıf olması durumunda düşük tehlikesi yüksektir.

Sigara ve Alkol Kullanımı

Hamile iken kullanılan sigara ve alkol, kullanmayan kadınlara göre düşük yapma riski daha fazladır.

Tekrarlayan Düşük Sebepleri

Kromozomal bozukluklar, bağışıklık sitemi hastalıkları, enfeksiyonlar, rahim ağzı yetersizliği, rahim yapısal bozuklukları, hormonal bozukluklar ve çevresel faktörler düşük sebeplerindendir.

Düşük Sonrasında Yapılması Gerekenler

Düşük sonrasında bol miktarda sıvı tüketilmeli, birkaç gün dinlenilmeli, sağlıklı beslenilmeli, bir süre spora ara verilmeli, havuz ve küvet banyosuna iki hafta süre ile ara verilmeli, ağır kaldırılmamalı, vajinal duş bir süre yapılmamalı, 2-4 hafta süre ile cinsel ilişkiye girilmemelidir. Uzman doktorlar tarafından verilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 85981

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’DAN KRİTİK DEPLASMAN GALİBİYETİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’DAN KRİTİK DEPLASMAN GALİBİYETİ
KONYA RAYLI SİSTEME HAZIRLANIYOR
KONYA RAYLI SİSTEME HAZIRLANIYOR