EKONOMİST MEHMET ALAGÖZ BAKAN ŞİMŞEKE SERT ÇIKTI
Colombia

EKONOMİST MEHMET ALAGÖZ BAKAN ŞİMŞEKE SERT ÇIKTI

Alagöz: Bakan Şimşek bizimle dalga geçiyor

EKONOMİST MEHMET ALAGÖZ BAKAN ŞİMŞEKE SERT ÇIKTI
2023-11-02 09:52:53

Konyalı ekonomist Mehmet Alagöz, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşeki eleştirdi. Alagöz, yaptığı paylaşımda Bakan Şimşek dalga geçiyor bizimle. Dedi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini açıklaması üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin aylardır yurt dışı gezilerinde dış kaynak aradığını vurgulayan Alagöz, Bakan Şimşek dalga geçiyor bizimle. Aylardır yurt dışı gezilerinde dış kaynak aradı ancak yeteri kadar bulamamış ki, şimdi "HES, otoyol, köprüler, limanlar, arsa ve arazileri satacağım" diyor. Hangi otoyol, köprüler ve limanları özelleştireceksiniz. KÖİ kapsamında döviz kar garantili olanları mı?. Yoksa daha önce satmadıklarınızı mı?. Arsa ve arazi satarak kaynak yaratılır mı?. Bu şekilde Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçe açığını, dış ticaret açığını veya kamu borçlarını ödeyemezsiniz. Kaynak yaratmak istiyorsanız kamu tasarrufu yapmak zorundasınız. ifadelerini kullandı.

İTİBAR ADINA YAPILAN HARCAMALARINIZI AZALTIN
İtibar adına yapılan harcamaların azaltılması gerektiğini belirten Alagöz, İtibar adına yapılan harcamalarınızı azaltın. Suriyelilere ve yurtdışındaki yabancı ülke vatandaşlarına yaptığınız harcamaları durdurun. Rant ve faiz lobisine yönelik politikalardan vazgeçin. Özelleştirmeyi ve satmayı düşündüğünüz Türk Milletine ait varlıklardan daha fazla gelir yaratırsınız şeklinde konuştu.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 49025

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
EREĞLİ’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Başkan Altay: “Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimiz Bize Emanet”
Başkan Altay: “Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimiz Bize Emanet”