KONYA BÜYÜKŞEHİR SEUL’DE FARKINI FARKETTİRDİ
Colombia

KONYA BÜYÜKŞEHİR SEUL'DE FARKINI FARKETTİRDİ

KONYA BÜYÜKŞEHİR’İN AKILLI ŞEHİR PROJELERİ SEUL’DEKİ AKILLI ŞEHİR FUARI’NDA İLGİ GÖRDÜ

KONYA BÜYÜKŞEHİR SEUL’DE FARKINI FARKETTİRDİ
2024-10-19 10:28:40

Konyanın Akıllı Şehircilik alanındaki uygulamalarına liderlik eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Güney Korenin başkenti Seulde düzenlenen Akıllı Şehirler Fuarına katıldı. Dünyanın 230 farklı şehrinden katılımın olduğu fuarda Konya Büyükşehirin hayata geçirdiği; yenilikçi, erişilebilir, sürdürülebilir ve çevre dostu Akıllı Şehir projeleri ilgi gördü. Fuarda, Konya Büyükşehir Belediyesinin 2022-2030 Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası kapsamında planladığı projeler de katılımcılarla paylaşıldı.


Konya Büyükşehir Belediyesinin Akıllı Şehir Uygulamaları, Güney Korede düzenlenen Akıllı Şehirler Fuarında (Smart Life Week) dünyaya tanıtıldı.

Güney Korenin başkenti Seul'de dünyanın 230 farklı şehrinden 20 binden fazla katılımcının yer aldığı Akıllı Şehirler Fuarı, farklı coğrafyalardan yenilikçi, sürdürülebilir ve çevre dostu Akıllı Şehir projelerini bir araya getirdi.

Madrid, Londra, Paris gibi Avrupanın önemli şehirlerinin de yer aldığı fuara katılan Konya Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Akıllı Şehir Uygulamaları ile 2022-2030 Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası kapsamında planladığı projeleri katılımcılarla paylaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesine ait tanıtım standının ilgi gördüğü fuarda Medeniyet ve şehirleşme bu topraklarda başladı sloganı ile Çatalhöyükten 2030a kadar Konyanın Akıllı Şehir yolculuğu anlatıldı.

Konyanın erişilebilirlik, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve çevre dostu Akıllı Şehir anlayışına vurgu yapılan fuarda, Konyada vatandaşların hizmetine sunulan uygulamaların yanı sıra 2030a kadar yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verildi. İnsan ve çevre odaklı bir Akıllı Şehir anlayışını benimseyen Konya projeleri, fuara katılan bireysel ve kurumsal katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayata geçirdiği birçok uygulama ve çözümle 2030 Akıllı Şehir Vizyonu ile Seul-WeGo 2023 Akıllı Şehir Liderlik Ödülüne layık görülmüştü. Alınan bu ödül sayesinde Seul Büyükşehir Yönetimi ve WeGo organizasyonu aracılığıyla Smart Life Week kapsamında organize edilen fuarın yanı sıra Konyadan iki uzmana da Seul Human Resource Development Center (SHRDC) tarafından çevrimiçi ve çevrimdışı eğitimler ve teknik gezi imkanı sunuldu.

2023 Seul Akıllı Şehir Ödülü kazananı Amerika, İrlanda, Danimarka, Malezya, Endonezya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam ve Kazakistan gibi ülkelerden katılımın olduğu organizasyonda şehirlerin Akıllı Şehir Stratejileri kapsamında ilgili kurumsal tanıtım sunumları ile görüş alışverişinde bulunulan çalıştaylar gerçekleştirildi. Sonrasında Seulde yer alan Trafik Yönetim Sisteminden CCTV Şehir Kameralarına, Yapay Zeka ve Robot Müzesinden Otonom Araç Uygulamasına kadar birçok tanıtım yapıldı.

Uluslararası organizasyonlarda büyük beğeni ile takip edilen Konyanın Akıllı Şehircilik alanındaki faaliyetleri, ortaya koyulan vizyon ve yapılan planlamaların şehrin gelişimi, hayat kalitesinin artırılması ve dünya trendlerini takip edebilme açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR SEUL’DE FARKINI FARKETTİRDİ

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 44897

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİLİ MİMAR RAMAZAN SAĞLAM, KALBİNE YENİLDİ
EREĞLİLİ MİMAR RAMAZAN SAĞLAM, KALBİNE YENİLDİ
SEN DE KATILABİLİRSİN
SEN DE KATILABİLİRSİN