Küçük yaşlarda başlayan tamir etme merakı sayesinde bilgisayar tamircisi olan Murat Büyükkanat, işini büyük bir tutkuyla yapıyor. Büyükkanat, Teknoloji çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu yüzden de kendinizi sürekli geliştirmek durumdasınız. dedi.
Küçük yaşlarda başlayan tamir etme merakı sayesinde bilgisayar tamircisi olan Murat Büyükkanat, işini büyük bir tutkuyla yapan isimlerden.
Profesyonel olarak bilgisayar tamir ettiğini söyleyen Büyükkanat, mesleğe adım atma hikâyesini ve sektörün sıkıntılarını anlattı.
Alaylı olan Büyükkanat, gazetemize yaptığı açıklamada, mesleğini büyük bir tutkuyla icra ettiğini belirterek, sektöre adım atma hikâyesini şu sözlerle anlattı:
Liseyi bitirdikten sonra bir bilgisayar firmasında çalışmaya başladım. Çalıştığım firma bana çok şey kattı. Donanımsal alanda tecrübe kazandım. Tabii ki kendimi sürekli geliştirdim. Bilgisayar tamirine aslında alaylı olarak başladım ve alaylı olmanın çok büyük artılarını gördüm ‘Bu iş için yaratılmışım. diyorum. Başka bir sektörde yapamazdım.
Tamir etme merakı sayesinde bilgisayar tamircisi oldu
Bilgisayar tamiri yapan Büyükkanat, başka elektronik eşya tamir etmediğine dikkati çekerek, Bilgisayarı her türlü tamir ediyorum. Bilgisayarın ana kartına kadar tamir yapabiliyorum. Ama şunu da belirtmek istiyorum: Bilgisayar tamir işi kolay bir iş değil. Uzun yıllar tecrübe istiyor. Yıllardır profesyonel olarak bilgisayar tamiri yapıyorum. diye konuştu.
Büyükkanat, işini büyük bir tutkuyla yaptığını ifade ederek, Yaptığım işten çok memnum. Sadece maddi getirisi çok olmayan bir iş. Para kazanıyoruz. Evet, ama sadece geçimimize yetiyor. Ama ülkemizde maalesef birçok mesleğin kazancı düşük. dedi.
Büyükkanat sektörde birçok bilgisayar firmasının olduğunu dile getirerek, Sektörde her firma bilgisayar tamiri yapmıyor. Belli işleri yapan firmalar var. Örneğin bilgisayara format atan ya da hard diski yerine takan bir firmalar var. ifadesini kullandı.
Teknolojinin çok hızlı ilerlediğinden bahseden Büyükkanat, Bu yüzden sektörde sürekli kendinizi geliştirmek zorundasınız. Çünkü teknolojik ürünler son 10 yılda inanılmaz derecede gelişti. Artık çok mikro parçalar var. dedi.
Tamirci yetişmiyor
Sektörde çırak yetişmediğine dikkati çeken Büyükkanat şunları kaydetti:
Bilgisayar bölümü öğrencileri bazen staj yapmak istiyor ya da bu işe hevesli gençler çalışmak istiyor. Ancak belli bir aşamaya gelince gençler hemen kendi dükkânını açmak istiyor ama bu seferde işi tam öğrenemediğinden dükkânı batıyor. dedi.
Bazen yedek parça bulmakta zorlandıklarını söyleyen Büyükkanat şunları kaydetti:
Tamire fazla cihaz geldiği için elimizdeki stokları tüketebiliyoruz. Bu gibi durumlarda parça sıkıntısı çekiyoruz. Bilişim bektörünün gelişmiş olmasından dolayı, bilgisayar kullanan sayısı her geçen gün artıyor. Bu da sorunlara yol açıyor. Bağlı olduğum firmalar en kısa zamanda istediğimiz parçayı gönderiyor. Öte yandan Elinde eski bilgisayarı olanlar var, onların parça temininde zorlanıyoruz dedi.
Vatandaşın alım gücü düşük
Büyükkanat, vatandaşların alım gücünün düşük olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
İnsanlarımız evlerinde kullanmadıkları bilgisayarları yaptırmaya başladılar. Kötü durumda da olsa insanlar yeni bir bilgisayar almayı tercih etmedi. Elinde olan bilgisayarları tamire getirdi. Bilgisayar fiyatları dövize endeksli olduğu için arttı. Vatandaşta kesesini düşündü. Evinde olan bilgisayar ya da tableti getirdi. diye konuştu.
Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?
UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.