Kevser Yazar Özince yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Millî Eğitim Bakanımız eğitim gündemi ile ilgili açıklama yaptı geçtiğimiz gün. Öğretmenlerin gündemi ile Bakanımızın gündemi, olaylara bakışı hiç örtüşmüyor.
1-Biz, "Öğretmenler uzman olarak atanır, uzmanlık-başöğretmenlik sınavına hayır." diyoruz. Sayın Bakanımız, "Sınav kolay olacak."diyor. Derdimiz kolay ya da zor sınav değil, Sayın Bakanımız. Derdimiz öğretmenin aldığı eğitime, alnının teri ile girip kazandığı sınavlara ve tecrübesine değer verilmesi,sınavın yapılmaması.
2-Biz,"Bu sınavın öğretmene, eğitime hiç bir katkısı yok. Çünkü uzman ya da başöğretmenlik sınavla alınacak bir kariyer değil."diyoruz. Sayın Bakan," Yeni uzman öğretmenlerle başöğretmenlerle eğitim sistemi daha iyi noktalara gelecek."diyor. Sayın Bakanımız eğitim sisteminin sorunu öğretmenlerin branşı ile alakası olmayan bir sınavla alacağı kariyer değil.Bu sınav sonuçları eğitimi hiç bir yere taşımaz.
3-Biz, Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarken Mecliste gece geç vakitlere kadar Genel Başkanımız Mehmet Alper Öğretici'nin katılımı ile itirazlarımızı söyledik. Bu Kanun yetersiz ve sorunlu dedik. Sayın Bakan, "Öğretmenlik Meslek Kanunu ile 60 yıllık özlemi gerçekleştirdik."diyor. Sayın Bakanımız, 60 yıl bekledikten sonra getire getire yenilik olarak öğretmene sınav getirmemeliydiniz.
4-Biz, "Sınava müracaatta bile haksızlıklar var.Ücretli öğretmenlik, askerlik süreleri neden sayılmıyor? Yüksek lisans yapma şansının herkeste olmaması nedeniyle yüksek lisans yapanların muaf olması sorunlu." diyoruz. Sayın Bakan, "60 bin öğretmenin yüksek lisans yaptığı için sınavdan muaf." diyor. Bunu bir kazançmış gibi sunuyor. Sayın Bakanımız, önceden bilgi verseydiniz ve öğretmene yüksek lisans hakkı tanısaydınız da bari sonra muafiyet getirseydiniz.
5-Biz, " Yaz tatilinde video ile eğitim olmaz. İnterneti yeterli olmayan, memleketinde İnterneti çekmeyen, ev taşıyan, düğünü olan, hastalıkla uğraşan öğretmenlerimiz var. "diyoruz. Sayın Bakan," 613 bin öğretmen başvuru yaptı. Eğitimler başarı ile devam ediyor."diyor. Sayın Bakanımız promterden, slayttan verilen ve branşla alakası olmayan,ezbere dayalı, sınav odaklı eğitimle öğretmen eğitimi olmaz.
6-Biz," Öğretmenlerin kendini geliştirmesi için öncelikli olarak kendi ihtiyaçlarını sıkıntıya girmeden karşılayacakları yoksulluk sınırında olmayan bir maaş, motivasyonu arttıracak teşvikler, okulda yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi, öğretmenin branşı ile ilgili kendini geliştireceği imkanların ve seçeneklerin arttırılması gerekli."diyoruz. Sayın Bakan," Öğretmen eğitimi için ayrılan bütçenin 5 kat arttırılarak 292 milyon liraya çıkarıldığını söylüyor. Sayın Bakanımız, takdir ediyoruz ama öğretmenler bu bütçeyi kendi hayatlarında, okullarında göremiyor.
Sayın Bakanımız, öğretmeni bu kadar çok düşündüğünüzü, önemsediğinizi söylüyorsunuz. O halde bizleri yani sendikaları çağırın. Fikirlerimizi alın. Anadolu Eğitim Sendikası olarak öğretmenler odasının ve bütün eğitim çalışanlarının beklentilerini, sorunlarını ilk elden size anlatalım. Eğitimin sorunlarını eğitimcilerden dinlemek sizlerin de elini rahatlatacaktır. Kazanan bizim çocuklarımız ve gençlerimiz olacak.
Kevser ÖZİNCE
AES KONYA İL TEMSİLCİSİ
Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?
UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.