UĞUR İBRAHİM ALTAY RESTORASYONLA GÜZELLEŞTİRECEK
Colombia

UĞUR İBRAHİM ALTAY RESTORASYONLA GÜZELLEŞTİRECEK

BAŞKAN ALTAY: “ESKİ TEKEL BİNASI RESTORASYONU ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK

UĞUR İBRAHİM ALTAY RESTORASYONLA GÜZELLEŞTİRECEK
2023-08-06 13:48:04

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiyenin en büyük ihya projesi olan Darül-Mülk Projesi kapsamında restorasyonunu yaptıkları eski Tekel Binası – Depo No: 4teki yenileme çalışmalarında sona yaklaştıklarını söyledi. Başkan Altay, Şehrimizin değerine değer katacak bu önemli çalışmayı en kısa sürede hizmete sunmak için sabırsızlanıyoruz. Kamulaştırmayla beraber 50 milyon liranın üzerinde bir maliyetle hayata geçirdiğimiz proje Konyamız için hayırlı olsun dedi.


Konyadaki tarihi mirasın korunması için önemli çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi eski Tekel Binası restorasyonunu tamamlamak üzere.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiyenin en büyük ihya projesi olan Darül-Mülk Projesi kapsamında Konya merkezde 20 farklı noktada projeler yürüttüklerini ifade ederek, bunlardan birisinin de Mevlana Caddesi üzerinde yer alan Depo No: 4 adını verdikleri eski Tekel Binası olduğunu söyledi.

Bu yılın başında tarihi dokuya uygun olarak restorasyon çalışmalarına başladıkları eski Tekel Binasında artık son aşamaya geldiklerini dile getiren Başkan Altay, Konyamızın kadim miraslarını korumayı ve yarınlara taşımayı en önemli önceliklerimiz arasında görüyoruz. Özellikle gençlerimiz için uğrak noktalardan biri olacak bu tarihi yapıda aslına uygun şekilde güzel bir restorasyon çalışması yürütüyoruz. Öğrencilerimizin vakit geçirebileceği, kitap okuyabileceği bir kitap kafeyi ve sergi alanını da hayata geçirmiş olacağız. Şehrimizin değerine değer katacak bu önemli çalışmayı en kısa sürede hizmete sunmak için sabırsızlanıyoruz. Kamulaştırmayla beraber 50 milyon liranın üzerinde bir maliyetle hayata geçirdiğimiz proje Konyamız için hayırlı olsun ifadelerini kullandı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 60065

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
SÜPER GRUP HAKEM DENEME YERİ DEĞİLDİR!
SÜPER GRUP HAKEM DENEME YERİ DEĞİLDİR!
RENT GO KONYASPOR FORMASINDA
RENT GO KONYASPOR FORMASINDA