Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cafer Özer Belediye Meclis üyesi Ömer Devrim Işleyici ve Yönetim kurulu üyeleri ile Yukarı Göndelen köyünü ziyaret edip, vatandaşların sorunlarını dinledi.
Dünyayı esir alan Covid-19 sürecinde gıda sektörünün öneminin daha iyi anlaşıldığını gördük. İnsanoğlunun en önemli ihtiyacının gıda olduğu net bir şekilde görülmüştür. Gıda sektörüne yön veren tarım kesimi geleceğin şekillenmesinde en önemli role soyunmuştur. İnsanoğlunu doyurmak üretimden geçiyor. Gelişmiş dünya milletleri bu gerçeği bilerek yol haritasını buna göre çiziyor. Kendi çiftçisini destekleyerek üretime teşvik ediyor ve diğer ülkelere satış yaparak kazançlı çıkmasını sağlıyor. Ülkemizde ise çiftçiyi tarımdan uzaklaştırmak için çeşitli oyunlar oynanıyor. Türkiyenin tahıl ambarı Konya diyoruz. Son yıllarda Konyada ne kadar tahıl ekimi yapıldı biliyor musunuz? Alternatif ürün adı altında farklı ekimlere yönlendirilen çiftçi tahıl ekiminden kaçtı. Bugün ise tahıl en önemli gıda ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki, unu dahi ithal ediyoruz. Sizlerin ekim yaptığı en önemli ürün pancardı. Şimdi soruyorum size ne kadar alanda ekim yapıyorsunuz? Yaptığınız ekimin karşılığını alabiliyor musunuz? Verilen desteklemeler sizleri ihya ediyor mu? Sizler tarlada terinizin son damlasına kadar sıcak-soğuk, gece-gündüz demeden çalışıyorsunuz. Üretiyorsunuz. Sonra fabrikaya teslim ediyorsunuz. Devletin verdiği fiyattan ürününüz alınıyor. İşleniyor ve vatandaşa satışa hazır hale getiriliyor. Vatandaş tatlıcılık yapıyor şeker lazım şeker yok! Vatandaş pastacılık yapıyor şeker lazım şeker yok! Vatandaş evinde şeker kullanacak şeker lazım şeker yok! Niye çünkü şekeri fabrikadan ucuz yollu alan aracılar aldığı fiyatın 4-5 katına şeker satışı yapacak. Şimdi şekerden kazanan kim? Üretim yapan sizler mi? Fabrika kurup işleyen devlet mi? Yoksa hazıra konan aracı mı yoksa yandaş mı? Soruyorum sizlere…
Dünyanın en pahalı mazotunu, elektriğini, suyunu, gübresini, tohumunu, ilacını kullanan çiftçinin Türk çiftçisi ,Bu kadar pahalı girdileri kullanan Türk çiftçisinin hasat sonunda eline ne geçiyor acaba
Hayvancılık sektöründe de çarkların iyi dönmediğine dikkat çekerek, et fiyatlarındaki fahiş artışın çiftçiye yansımadığını belirttik.
Ayrıca süt fiyatlarının da üreticide sıkıntı yaratmaya devam ediyor
VATANDAŞIN GÜNDEMİ EKONOMİ KİMSE GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN UĞRAŞMASIN
Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?
UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.