Başkan Altay: “Akıllı Şehircilik Alanında Model Olmaya Devam Edeceğiz
Colombia

Başkan Altay: “Akıllı Şehircilik Alanında Model Olmaya Devam Edeceğiz

Konya Büyükşehire Barselonada Prestijli Akıllı Şehir Ödülü

Başkan Altay: “Akıllı Şehircilik Alanında Model Olmaya Devam Edeceğiz
2023-11-09 16:27:00

Konya Büyükşehir Belediyesi, Barselonada düzenlenen, Akıllı Şehircilik alanında dünyanın en büyük ve en etkili teknoloji etkinliği olan Smart City Expo Dünya Kongresinde Hareketlilik kategorisinde Bisiklet Tramvayıyla ödüle layık görüldü. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayata geçirdikleri projelerle Konyanın Akıllı Şehircilik alanında model olmaya devam ettiğini belirterek, Şehrimizin bu alanda dünyaya örnek olması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah hedefimiz 2030 yılına kadar 100den fazla Akıllı Şehir projesini hayata geçirerek dünyada da öncü şehir olmak dedi.


Konya Büyükşehir Belediyesi, Bisiklet Tramvayı ile İspanya Barselonada gerçekleştirilen dünyanın en prestijli Akıllı Şehir Fuar ve Kongresinde ödül aldı.

Her yıl Barcelonada düzenlenen, Akıllı Şehircilik alanında yapılan en büyük ve en etkili teknoloji etkinliği olan Smart City Expo Dünya Kongresinde; Amerika, Brezilya, İngiltere, Kanada, İspanya, Fransa, Portekiz, İtalya, İrlanda, Finlandiya, Avusturya, Arjantin, Hollanda, Çin, Suudi Arabistan, Güney Kore, Hindistan ve Belçika gibi 63 ülkeden 411 projenin yer aldığı yarışmada Bisiklet Tramvayı projesi ile tüm ülkeleri geride bırakan Konya Büyükşehir Belediyesi, önemli bir başarıya daha imza attı. Konya Büyükşehir, Hareketlilik kategorisinde Bisiklet Tramvayıyla ödüle layık görüldü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayata geçirdikleri projelerle Konyanın Akıllı Şehircilik alanında model olmaya devam ettiğini belirterek, 604 km uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri Konyamızda, bisiklet yolu ağının artırılması ve Konya'nın bisiklet kullanıcıları için daha yaşanabilir bir şehir haline getirilmesi amacıyla birçok proje hayata geçirdik. Bisiklet Tramvayı da Akıllı Şehircilik Uygulamaları kapsamında hizmete aldığımız önemli projelerimizden. Şehrimizin bu alanda dünyaya örnek olması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah hedefimiz 2030 yılına kadar 100den fazla Akıllı Şehir projesini hayata geçirerek Konyamızın öncü pozisyonunu devam ettirmek. Konyamıza verilen bu prestijli ödülün hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesinin Bisiklet Tramvayı projesi, uzun mesafe yolculuk nedeniyle bisiklet kullanımından vazgeçen vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak ve şehir genelinde bisiklet bilincini artırmak amacıyla 2020 yılında hayata geçirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesinin, 2021 yılında Çevre ve Enerji kategorisinde en değerli 3 projeden biri olarak seçilen Tarımsal Alan Analiz ve Raporlama uygulaması da ödül almıştı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 67555

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
 Konya’da “Pedal Kafe” İçin İçerik Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi
Konya’da “Pedal Kafe” İçin İçerik Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi
KONYA BÜYÜKŞEHİR BABA-KIZ OYUN KAMPI DÜZENLEDİ
KONYA BÜYÜKŞEHİR BABA-KIZ OYUN KAMPI DÜZENLEDİ