BAŞKAN ALTAYIN ÇATALHÖYÜK AÇIKLAMASI
Colombia

BAŞKAN ALTAYIN ÇATALHÖYÜK AÇIKLAMASI

BAŞKAN ALTAY: “ÇATALHÖYÜKTE ZİYARETÇİLERİMİZİ KONYAYA YAKIŞIR ŞEKİLDE MİSAFİR EDECEĞİZ

BAŞKAN ALTAYIN ÇATALHÖYÜK AÇIKLAMASI
2023-11-10 13:46:08

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı kısa süre önce tamamlanan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezinde incelemelerde bulundu. 4 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiyenin en büyük ahşap kamu yapısının inşa edildiğini belirten Başkan Altay, Ziyaretçilerimizi Konyaya yakışır bir şekilde misafir edeceğimiz, gelenlerin Çatalhöyükle ve bundan 9 bin yıl önce insanların yaşamlarıyla ilgili önemli bilgi edinecekleri bir merkez hayata geçirildi. İnşallah en kısa sürede resmi açılışını da gerçekleştirerek, kültür ve turizm hayatımıza kazandıracağız dedi. Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Çumra ve Konyaya önemli bir eser kazandırıldığını belirterek, Başkan Altaya teşekkür etti.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezinde incelemelerde bulundu.

Çatalhöyükteki Karşılama ve Tanıtım Merkezinin tamamlandığını dile getiren Başkan Altay, UNESCO tarafından dünyanın ilk yerleşik hayatı olarak kabul edilen Çatalhöyükün önemli kültür miraslarından birisi olduğunu vurguladı.

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK AHŞAP KAMU YAPISINI İNŞA ETTİK

Başkan Altay, Çatalhöyükte arkeolojik kazıların uzun yıllardır devam ettiğini belirterek, Bu yapmış olduğumuz karşılama merkeziyle birlikte geçmişten itibaren Çatalhöyükün hikayesini ve o dönemdeki insanların yaşamını anlatan önemli bir merkez inşa edilmiş oldu. 4 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiyenin en büyük ahşap kamu yapısını inşa etmiş olduk. Ziyaretçilerimizi Konyaya yakışır bir şekilde misafir edeceğimiz, gelenlerin Çatalhöyükle ve bundan 9 bin yıl önce insanların yaşamlarıyla ilgili önemli bilgi edinecekleri bir merkez hayata geçirildi ifadelerini kullandı.

EKONOMİYE CİDDİ KATKI SAĞLANACAK

Konyanın bir turizm şehri olması konusunda ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkati çeken Başkan Altay, şöyle devam etti:

Çatalhöyük de Beyşehir Eşrefoğlu Camii ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesinde olan iki varlığımızdan birisi. Dolaysıyla bundan sonra hem ziyaretçilerimizin artması, Çumranın ve Konyanın ekonomisine ciddi bir katkı sağlaması hem de kültürel mirasımıza sahip çıkmamız adına önemli bir eser ortaya çıkmış oldu. İnşallah en kısa sürede resmi açılışını da gerçekleştirerek, kültür ve turizm hayatımıza kazandırmış olacağız. Çumramıza, Konyaya ve Türkiyeye hayırlı olmasını temenni ediyorum.

ÇATALHÖYÜK İÇİN, ÇATALHÖYÜK TURİZMİ İÇİN BİR MİLAT OLACAĞINA İNANIYORUM

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan da Çatalhöyükün çok kıymetli bir miras olduğunu vurgulayarak, Ziyaretçi karşılama merkezimiz tamamlanmış oldu. Bu hizmetten dolayı öncelikle tüm Çumralılar adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altaya şükranlarımızı arz ediyorum. Merkezimiz, Çatalhöyükte nasıl bir hayat yaşandığını öğrencilerimizin, gençlerimizin ve turistlerimizin anlayabilmesi bakımından son derece değerli bir hizmet ve yatırım oldu. Çatalhöyük için, Çatalhöyük turizmi için bir milat olacağına inanıyorum. Hem Çumramız hem Konyamız hem ülkemiz hem de insanlık açısından çok değerli bir hizmet kazandırılmış oldu. Hayırlı olsun dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 34107

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BIK, internet haber sitelerine trafik kolaylığı sağladı
BIK, internet haber sitelerine trafik kolaylığı sağladı
SORUNLARIN YUMAĞINDA EREĞLİ
SORUNLARIN YUMAĞINDA EREĞLİ